200 millioner for e-post-program

Microsoft kjøper Acompli.

200 millioner for e-post-program
Nå er Acompli en del av Microsoft. Bilde: Thomas Marynowski

Microsoft snikavslørte det selv forrige uke, men nå ble det bekreftet. Selskapet kjøper opp e-post-appen Acompli, og prislappen skal være på hele 200 millioner dollar. Akkurat det sistnevnte er ikke bekreftet av selskapene det gjelder, men den anerkjente journalisten Ina Fried skriver at det er snakk om et såpass høyt beløp.

Acompli har apper på iOS og Android, og har gjort seg bemerket med sin omfattende støtte for Exchange-epost. Det har tidligere blitt referert til som «Outlook for iPhone som Microsoft ennå ikke har bygd».

I tillegg til støtte for både Exchange, Gmail, Outlook.com og Yahoo-epost, kan Acompli også settes opp til å synkronisere med nettsky-tjenester som Dropbox, OneDrive og iCloud. Programmet har også en funksjon som velger frem prioriterte e-poster fra kontakter man ofte korresponderer med, og viser disse i en egen fane kalt fokus. De øvrige e-postene plasseres i en fane kalt Andre.

Det er ellers oppsiktsvekkende hvor godt appen integrerer både kalender-avtaler og filer man nylig har sendt eller mottatt, i den daglige e-post-opplevelsen.

Microsoft skriver i bloggen sin at oppkjøpet er en del av en felles innsats for å la brukere få til mer på sine mobile enheter. Dette henger sammen med utrulling av fullverdige Office-produkter til iOS og Android, samt økt fokus på e-post-håndtering på mobile enheter.

Det er foreløpig uvisst hvordan Acompli skal integreres i Microsofts produkter, men selskapet skriver at det er lagt opp til et tett samarbeid med Outlook-teamet i tiden fremover, og at oppkjøpet vil gjøre det enklere for Microsoft å bringe den fulle kraften i Office til mobile enheter. Det loves ellers mer informasjon i de kommende månedene.

    Les også: