200 spammere oversvømmer verden

200 spammere oversvømmer verden

Det er en kjernegruppe med 200 aktører står bak nesten all spam i verden. Her er listen med bilder og navn:

Mytene og påstandene om hvem som sender ut all den uønskede epos-reklamen - spammen - i verden, er mange. Enkelte som er tatt viser seg å være småkriminelle, stakkarslige typer som faktisk ikke klarer å tjene penger.

Dette viser seg å være et feilaktig og utdatert bilde - uønsket epost-reklame er en tøff bransje der kanskje bare de største aktørene tjener penger. Det er en av konklusjonene man kan trekke ut i fra de overraskende tallene fra Spamhouse.

Spamhouse er en leverandør av sprerre-lister som bedrifter kan abonnere på for å sortere ut spam på sine epost-servere. Fordi selskapet jobber fulltid med dette, sitter Spamhouse med mye statistikk og nå har selskapet regnet litt på sine tall.

Konklusjonen er overraskende og trist: Bak flommen som truer med å lamme verdens epost-systemer og generer enorme kostandar, står en liten gruppe svært ivrige aktører. 200 selskaper/enkeltpersoner står for 80 prosent av all spam brukere i Vest-Europa og USA mottar, hevder Spamhouse.

Disse 200 aktørene flytter seg fra nett til nett og kan ha operasjoner i flere land og Internett-leverandører, men Spamhouse hevder at de kan spore dem på tvers. Mange av dem operer fra spam-vennelige land som lar slike aktørene operere fritt.

Her er hele listen over de 200 toppaktørene.

I tillegg har Spamhouse lagt ut en ti-på-topp-liste med bilde av flere av mennene som står bak. Her finner du bildene.

Til toppen