JUSS OG SAMFUNN

24.000 Pentagon-filer stjålet

- Hackerangrep utført av utenlandsk etterretning.

15. juli 2011 - 10:43

Washington (NTB-AFP): Utenlandsk etterretning skal ha stjålet 24.000 dokumenter fra en forsvarsentreprenør i USA. Det er et av de største dataangrepene mot en leverandør til Pentagon noensinne.

- Det er en betydelig bekymring at utenlandske inntrengere, gjennom de siste ti årene, har stjålet flere terabyte fra selskaper som leverer til forsvaret, sier viseforsvarsminister William Lynn.

- Ved en enkelt hendelse i mars ble 24.000 filer stjålet. De omhandlet systemer som er blitt utviklet for forsvarsdepartementet, sier han.

Departementet tror at hackingen er blitt utført av en utenlandsk etterretningstjeneste - altså at det er en annen stat som står bak.

Kina har i flere år blitt beskyldt for å ha forsøkt å komme seg inn på datasystemer hos det amerikanske militæret og hos firmaer med base i USA. Men Lynn nekter å navngi eventuelle mistenkte fra tyveriet i mars.

- Vi ønsker ikke å komme inn på hvem vi mener står bak, sier han.

Viseforsvarsministeren påpeker at en del av informasjonen som er blitt stjålet, var triviell, som detaljer om små deler til stridsvogner, fly og ubåter.

- Men en stor del av det har å gjøre med våre mest følsomme systemer, blant annet elektronikk til fly, overvåkingsteknologi og kommunikasjonssystemer til satellitter, sier Lynn. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.