FORBRUKERTEKNOLOGI

3.000 mobiler glemt på Gardermoen

Hittegodskontoret flyter over av dingser.

Det flyter over av gjenglemte elektroniske dingser på Gardermoen.
Det flyter over av gjenglemte elektroniske dingser på Gardermoen. Bilde: Joakim S. Enger, ANB/All Over Press
20. des. 2012 - 14:03

Jula er høysesong for hittegodskontorene på norske flyplasser. Mobiltelefoner og nettbrett glemmes mest.

Det er heldigvis bare den økte reisevirksomheten i jula som er den viktigste grunnen til at hittegodskontorene flyter over av elektroniske dingser, og ikke nødvendigvis at vi blir mer glemsomme, ifølge en pressemelding fra sikkerhetsselskapet Kaspersky.

- I gjennomsnitt får vi inn rundt åtte-ni mobiltelefoner om dagen, og ofte kommer det også inn en bærbar PC og et nettbrett eller to. Nå som juleferien er rett rundt hjørnet regner vi med å få inn enda mer enn vanlig, sier Håvard Sannesmoen ved hittegodskontoret på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kontoret får inn alt som glemmes på flyplassområdet, i tillegg til det som legges igjen på flytoget, flybussene og flyene. Men det er i sikkerhetskontrollen man finner flest gjenglemte dingser, selv om også kafeer og toaletter er høyt oppe på listen.

I 2011 ble det gjenglemt nesten 3.000 mobiltelefoner på Gardermoen, i tillegg til rundt 70 nettbrett og 130 bærbare PC-er. I år ligger gjenglemte mobiltelefoner på samme nivå, men det har så langt kommet inn over tre ganger så mange nettbrett som i fjor. (©NTB)

PS! På netttjenesten MissingX får du en oversikt over alle dingsene som hver dag kommer inn til hittegodskontoret på Gardermoen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.