FORBRUKERTEKNOLOGI

3.000 mobiler glemt på Gardermoen

Hittegodskontoret flyter over av dingser.

Det flyter over av gjenglemte elektroniske dingser på Gardermoen.
Det flyter over av gjenglemte elektroniske dingser på Gardermoen. Bilde: Joakim S. Enger, ANB/All Over Press
20. des. 2012 - 14:03

Jula er høysesong for hittegodskontorene på norske flyplasser. Mobiltelefoner og nettbrett glemmes mest.

Det er heldigvis bare den økte reisevirksomheten i jula som er den viktigste grunnen til at hittegodskontorene flyter over av elektroniske dingser, og ikke nødvendigvis at vi blir mer glemsomme, ifølge en pressemelding fra sikkerhetsselskapet Kaspersky.

- I gjennomsnitt får vi inn rundt åtte-ni mobiltelefoner om dagen, og ofte kommer det også inn en bærbar PC og et nettbrett eller to. Nå som juleferien er rett rundt hjørnet regner vi med å få inn enda mer enn vanlig, sier Håvard Sannesmoen ved hittegodskontoret på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kontoret får inn alt som glemmes på flyplassområdet, i tillegg til det som legges igjen på flytoget, flybussene og flyene. Men det er i sikkerhetskontrollen man finner flest gjenglemte dingser, selv om også kafeer og toaletter er høyt oppe på listen.

I 2011 ble det gjenglemt nesten 3.000 mobiltelefoner på Gardermoen, i tillegg til rundt 70 nettbrett og 130 bærbare PC-er. I år ligger gjenglemte mobiltelefoner på samme nivå, men det har så langt kommet inn over tre ganger så mange nettbrett som i fjor. (©NTB)

PS! På netttjenesten MissingX får du en oversikt over alle dingsene som hver dag kommer inn til hittegodskontoret på Gardermoen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.