KARRIERE

3.343 journalister i streik

Meklingen mellom Norsk Journalistlag og arbeidsgiverne ble brutt i natt. Dermed er det full streik i aviser, ukeblader, lokal-TV og på deler av internettet.

Herman Berg
29. mai 2002 - 10:05

Klokken 02.30 natt til onsdag vedtok landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) å ta sine 3.343 av sine medlemmer ut i streik, melder NTB.

Meklingsmann Geir Engebretsen sa klokken 02 at det ikke var grunnlag for å sette fram noen skisse til løsning fordi partene sto så langt fra hverandre.

Meklingen som ble brutt i natt, omfatter fire tariffområder: Aviser, ukeblader, lokal-TV og digitale medier. Kravet om en egen tariffavtale for nettavisene er blant annet blitt avvist. Det innebærer at de fagorganiserte journalistene i Aftenposten.no, VG.no og Bergensavisen.no ikke jobber fra i dag.

- Jeg har inntrykk av at streikeviljen blant medlemmene er stor. Vi er klar til å streike i lang tid for disse viktige kravene, sier forhandlingsleder Bente Sabel i Norsk Journalistlag.

Avisene vil komme på gaten som normalt i dag, men fra i morgen vil streiken merkes for fullt.

Streiken er i gang i de fleste aviser, nettaviser og lokal-TV-stasjoner. Streik i ukepressen kan tidligst skje fra 1. juli.

PS! digi.nos journalister er ikke tatt ut i streik og kjører som normalt under konflikten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.