BEDRIFTSTEKNOLOGI

30-åring ny Telia-topp

I løpet av halvannet år tiltrer 30-årige Emanuela Pedrocco som fullverdig medlem av konsernledelsen i Telia for å "bidra med sin generasjons erfaringer og kompetanse". Det er det mest overraskende trekket ved offentliggjøringen av den nye Telia-ledelsen. Men sjefen heter fremdeles Jan-Åke Kark.

Frode Eriksen
21. jan. 2000 - 14:59

Som første videkonsernsjef får Kark med seg Marianne Nivert, som i Norge nok er mest kjent for at hun i Telenor-Telias siste fase gikk ut med offentlig kritikk av sin egen sjef, Tormod Hermansen.

De to andre visekonsernsjefene er Reinhold Geijer og Kenneth Karlberg. Karlberg kommer forøvrig fra sjefsjobben i forretningsområdet mobilkommunikasjon. Geijer kommer fra stillingen som konsernsjef i svenske FöreningsSparbanken, og starter i Telia den 6. mars.

Samtidig med at den nye ledelsen tiltrer, reduseres Telia fra åtte til fem forretningsområder; nemlig mobilkommunikasjon, IP Carrier/nett, bedrift, privat og "Enterprises".

Andre i konsernledelsen blir Lars Härenstam, Jan Rudberg og outsideren Emanuela Pedrocco som får ansvaret for generelle konsernspørsmål.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra