RESULTATERFINANS

30 millioner til norsk nettbackup

Henter friske penger og Opera Software-direktør til Europa-satsing.

Oslo-bedriften Online Backup Company henter inn 30 millioner kroner for å etablere seg på det europeiske markedet.
Oslo-bedriften Online Backup Company henter inn 30 millioner kroner for å etablere seg på det europeiske markedet.
2. jan. 2012 - 11:34

Det Oslo-baserte IT-selskapet Online Backup Company (OBC) har truffet nettsky-trenden med sine nettbaserte tjenester innen sikkerhetskopiering og katastrofeberedskap.

Seks år etter oppstarten er fasiten 4.000 bedriftskunder i Norden og nær 50 millioner kroner i omsetning. Nå er tiden kommet for å ta skrittet videre ut i Europa.

Venturefondet Northzone går inn med 30,5 millioner kroner for å støtte opp om planene gjennom en rettet emisjon.

For pengene får de rundt en tredjedel av aksjene. Emisjonen priser altså IT-selskapet til rundt 90 millioner kroner.

Samtidig hentes det inn en rekke erfarne folk til styret, deriblant Opera Softwares nylig avgåtte strategidirektør Rolf Assev, Northzone-partner Tellef Thorleifsson og Peter Larsson som er tidligere konsernsjef i Episerver.

Adm.dir Alexander Hagerup flytter til Sverige for å drive utvidelsen av virksomheten mot nye markeder.
Adm.dir Alexander Hagerup flytter til Sverige for å drive utvidelsen av virksomheten mot nye markeder.

- Vi har fulgt dem over en tid. Selskapet har bevist at fokusert nisjetenkning innen IT-løsninger gir meget gode resultater i Norge. Vi har stor tro på at konseptet deres også vil hevde seg på det europeiske markedet, sier medgründer i Northzone, Tellef Thorleifsson i en pressemelding.

Thorleifsson er ny styreleder. I tillegg leter de etter enda et styremedlem med erfaring fra bransjen, enten innen nettskyområdet eller partnernettverk.

OBC etablerte seg så vidt i Sverige i begynnelsen av 2010, men det er først nå den virkelige satsingen i utlandet tar til.

- Jeg flytter nå til Stockholm og tar med meg et par andre fra Oslo-kontoret, sier medgründer og administrerende direktør Alexander Hagerup til digi.no.

- Oppkjøp i Tyskland

Det langt større tyske markedet er neste ut. Her er ikke byen hvor hovedkontoret skal ligge helt spikret. Hagerup avslører at de vurderer å kjøpe seg inn i markedet.

- Vi ser på muligheter for oppkjøp i Tyskland. Det kan bli avgjørende for hvor hovedkontoret blir liggende. Utover det skal vi satse på å etablere partnernettverk i hele det tyske markedet. Vi skal bli ganske dekkende, sier han.

Online Backup Company har de siste årene hatt en årlig vekst i omsetningen på mellom 90 og 100 prosent. I fjor solgte de tjenester for nær 50 millioner kroner, og ble belønnet med Gaselle-utmerkelse på Deloittes liste over de 50 raskest voksende bedriftene.

- Etter hvert som omsetningen øker blir det vanskelig å slå denne veksten. Målet i år er å øke omsetningen med 40-50 prosent i Norge. Vi forventer også noe omsetning i Sverige og Tyskland, men der skal vi først og fremst bruke det første året på å etablere oss, sier OBC-sjef Alexander Hagerup til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.