JUSS OG SAMFUNN

31 homser lager Gaysir på nett

Den norske homoportalen Gaysir.no er nå lagt ut på Internett etter fire måneders hemmelig utvikling. Bak står en gjeng homser som på frivillig basis har tatt mål av seg å skape en god startside for homser på nettet.

25. sep. 2000 - 13:03

-Vi ønsker å bidra til et stort og levende miljø for homser på nettet, uttaler styreformann Robert Tomter i en pressemelding. Han legger ikke skjul på at det har kommet mange nye nettsteder for homser i det siste, men han håper at Gaysir vil finne sin plass likevel.

Tomter mener den store interessen for homorelaterte nettsteder er et uttrykk for at mange homser bruker mye tid på nettet.

Her kan du lese om andre homoportaler:
Helseutvalg går for homo-Spray
Homseportal sklir inn i Norge
Etablerer norsk homoportal i USA
Finansnett for homofile

Gaysir.no har satset mye ressurser på å utvikle en god linktjeneste. Antall linker vil øke etterhvert, og det vil være både rene homolinker og linker til stoff av interesse for homofile. Gaysir skiller seg ikke spesielt ut med tanke på oppbygningen, som består av hovedkategorier og underkategorier. Man finner både egenprodusert stoff og saker som er henter fra andre nyhetsleverandører.


I tillegg har Gaysir utviklet en egen interaktiv tjeneste som vil fungere som et lite samfunn på nettet. Her kan brukerne lage sin egen profil og prate med andre som er innlogget samtidig, eller sende meldinger til noen som har profil som faller i smak.

Gaysir har også laget en kalendertjeneste hvor man tar mål av seg til å holde en oppdatert oversikt over stort og smått som skjer i homsemiljøet.

- Her er vi interessert i at brukerne tipser oss om bursdager og andre ting som skjer, slik at vi kan legge dette ut i kalenderen, uttaler Tomter.

En egen postkorttjeneste gjør det enkelt å sende en hilsen til den man kjenner eller ønsker å bli kjent med.

-Totalt er det 31 mennesker som står bak Gaysir, og portalens suksess er i stor grad avhengig av disse homsenes frivillige innsats, påpeker Tomter.

Tomter sier til digitoday.no at de fremdeles jobber med å finne ut hvordan driften av nettstedet skal finansieres.

De 31 homofile mennene har jobbet i hemmelighet med portalen i fire måneder, og den tekniske løsningen baserer seg på Cold Fusion. Etter lanseringen før helgen tikket gratulasjonshilsnene inn til Gaysir-redaksjonen, som feiret begivenheten med champagne og peanøtter....

På nettstedet skriver de selv at til tross for noen små barnesykdommer i Interaktivseksjonen, samt noe tynt innhold på enkelte underkategorier, falt Gaysir i smak hos brukerne.

Blant gratulantene er Helseutvalgets Rolf Angeltvedt, redaksjonen i Skeive Sider, It-Is gratulerer også, og synes Gaysir har et godt og variert innhold. De setter også pris på at nettstedet ikke ikke kjører en "krampehomo" profil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.