BEDRIFTSTEKNOLOGI

32 prosessors Numa-server fra Data General

Data General har lansert sin hittil kraftigste server, en PentiumPro-basert Numa-SMP med inntil 32 prosessorer. SMP-koplingen er norske Dolphins SCI-kort.

Eirik Rossen
11. juni 1997 - 17:43

Data General har gjort noe av det samme som sin rival Sequent, som lanserte en tilsvarende server i februar i år. Basis for begge er Numa-teknologi og Intels "Quad" kort med fire PentiumPro-prosessorer. Men der Sequent har tydd til en egen løsning for å sikre symmetrisk flerprosessering (SMP, for symmetrical multiprocessing), har Data General gått i partnerskap med norske Dolphin Interconnect Solutions, og nyttet Dolphins SCI-kort (scalable coherent interface).

- Vi har samarbeidet med Data General siden 1996, forteller Knut Alnæs i Dolphin. - SCI-kortet plugges i hvert av Quad-kortene, og Data Generals nye server AV20000 kan ta inntil åtte slike kort. Det setter et tak på 32 prosessorer i hver maskin.

AV20000 er Data Generals første Intel-baserte system med Numa-teknologi (non-uniform memory access), en løsning som bidrar til at ytelsen i en symmetrisk flerprosesserende maskin kan vokse tilnærmet lineært med antall prosessorer. Maskinen representerer annengenerasjon av Numa-systemer fra Data General. Slik den foreligger i dag, kan AV20000 ta inntil 32 prosessorer, inntil 32 GB minne, og inntil 100 terabyter med feiltolerant lagring etter selskapets eget Clariion-system. Ved årsskiftet vil det være mulig å kjøre AV20000 i klynger på inntil fire maskiner, eller 128 PentiumPro-prosessorer. Data General har sin egen variant av Unix, kalt DG/UX. Selskapets klynge-teknologi skal gjøre det mulig å kjøre klynger med en blanding av Numa- og ikke-Numa-maskiner.

SMP betraktes som en mer regningssvarende måte å kople sammen prosessorer på enn MPP (massive parallell processing). En 32-prosessors AV20000 med 4 GB minne prises til rundt 690.000 USD. Maskinen er beregnet på online transaksjonsprosessering, datavarehus, ressursdisponering, beslutningsstøttesystemer og serverkonsolideringsapplikasjoner. Kundegrunnlaget skal finnes i store systemer innen detaljhandel, telekommunikasjoner, helse, energi og finans.

Data General har strategiske partnerskap med blant andre Oracle og Informix, som begge garanterer kjørbare SMP-applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.