KARRIERE

41 Netcom-ansatte fikk sparken

Teknikere måtte gå på dagen.

Netcom-direktør August Baumann må ta farvel med 1/4 av den tekniske staben tilknyttet TeliaSonera i Norge.
Netcom-direktør August Baumann må ta farvel med 1/4 av den tekniske staben tilknyttet TeliaSonera i Norge. Bilde: Per Ervland
10. apr. 2013 - 08:03

Aftenposten meldte i går at 31 Netcom-ansatte i Trondheim og 10 i Oslo har mottatt oppsigelse. De berørte var del av teknisk divisjon i eierselskapet TeliaSonera, men har uformelt vært del av Netcom-miljøet.

– Selvsagt er dette en tung beskjed å få, sier Netcoms kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til avisen. Han forteller at de berørte slipper arbeidsplikt i oppsigelsestiden som er på tre måneder.

Oppsigelsene er ledd i spareplanen svensk-finske TeliaSonera varslet i fjor høst. For å bedre lønnsomheten ble det bestemt at de kutter 2.000 stillinger.

Globalt forsvinner rundt 7 prosent av staben. I Norge har en fjerdedel av TeliaSoneras tekniske organisasjon som talte 160 personer nå fått beskjed om at de ikke får være med videre.

Disse ble varslet først tirsdag denne uken, med beskjed om at de fra i dag onsdag ikke lenger trenger å møte på jobb. Ifølge Aftenposten får de en 9 måneders sluttpakke.

– Kulturen sterkt berørt

Kompetansen som nå forsvinner håper Netcom å demme opp gjennom TeliaSoneras ambisjon om bedre å dra nytte av sin globale tekniske organisasjon.

– Nettverksutvikling, drift og vedlikehold ivaretas gjennom den globale tekniske organisasjonen. Men organisasjonen og kulturen vår berøres selvsagt sterkt av at vi mister 40 dyktige kolleger. Foruten å være flink folk er dette kolleger som har jobbet hos oss lenge. De har vært en del av Netcom-miljøet, sier Øyvind Vederhus til digi.no.

Det er ifølge ham ingen ytterligere planer om kutt eller effektivisering av driften i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.