CISCO

43-åring skal lede Cisco i Norge etter at den forrige norgessjefen sa opp brått

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Scanpix
1. okt. 2016 - 07:00

Vigdis Austrheim sa brått opp stillingen sin som norgessjef i Cisco i slutten av april i år. Dermed ble det mindre enn fire måneder i stillingen.

Da digi.no snakket med henne forklarte hun at det var personlige årsaker som lå bak. 

Trine Strømsnes ble utpekt som fungerende norgessjef i Cisco mens selskapet jaktet ny toppleder. Jakten er nå ferdig, og Telenor-mann Sven Størmer Thaulow skal til å sette seg i lederstolen.

Begynner i november

Fra 1. november går han inn på sitt nye kontor på Lysaker. Størmer Thaulow kommer fra en lederjobb i Telenor hvor han har vært med å bygge opp selskapets global digitale tjenester og kompetanse på programvare som en tjeneste.

–  Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben i Cisco, og ser frem til å bruke erfaringen som jeg har bygd opp i Telenor i en ny bransje. Jeg håper jeg kan bidra positivt overfor Ciscos kunder og partnere med kunnskapen jeg har opparbeidet gjennom arbeidet med å digitalisere Telenor de siste fem-seks årene.  

43-åringen begynte sin karriere i Telenor for 16 år siden og kom rett fra skolebenken fra NTNU. Der studerte han industriell økonomi og datateknikk, og har hatt god bruk for den utdannelsen i Telenor.

Størmer Thaulow har blant annet hatt ansvar for produkt- og markedssiden til telegiganten både i Norge og Ungarn. 

Ledet Comoyo

Han var blant annet med å starte satsingen Telenor Comoyo som i dag har blitt til Telenor Digital. 

Sven Stormer Thaulow gleder seg til å ta fatt på sine nye arbeidsoppgaver i Cisco Norge. <i>Foto: Pressefoto</i>
Sven Stormer Thaulow gleder seg til å ta fatt på sine nye arbeidsoppgaver i Cisco Norge. Foto: Pressefoto

Hovedårsaken var at storsatsingen på strømmetjenesten Comoyo View ble for kostbar og fikk for sterk konkurranse. Flere måtte slutte i denne prosessen, men det førte også til at flere valgte å slutte på grunn av usikkerhet.

– Vi har gjort et valg basert på en rekke kriterier. Det er positivt å styrke organisasjonen med en person som har endringserfaring fra en bransje i konstant utvikling. Det er også veldig positiv å få inn en leder som har jobbet med digitalisering i Telenor. 

– Annet perspektiv

– Han har nok et annet perspektiv på ting enn det vi er vant med, og det er kunnskap som er verdt å ta med seg, sier konstituert norgessjef, Trine Strømsnes, til digi.no.

Når Størmer Thaulow kommer inn som sjef 1. november går Strømsnes tilbake til stillingen som sjef for partneroperasjoner i Cisco.

–  I Telenor etterlater jeg et sterkt lag med rundt 100 medarbeidere. Jeg har selvfølgelig blandede følelser når jeg forlater et sted jeg har vært så lenge. Samtidig føler jeg at jeg har vært med på å levere svært viktige leveranser for Telenor som gjør at selskapet står svært sterkt på reisen mot å bli et mer global og digitalt selskap, sammenfatter Størmer Thaulow.

Det skjer flere endringer i Cisco om dagen:
Ciscos teknologidirektør slutter: – På tide å se om det er liv på andre planeter »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.