44-åringen som skal ha hacket både Bush og Clinton har fått dommen sin

Marcel Lazar ble pågrepet i Romania for fire år siden.
Marcel Lazar ble pågrepet i Romania for fire år siden. (Bilde: NTB Scanpix)

Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton, har vært i hardt vær etter at det ble avslørt at hun brukte en privat epostserver til utvalgt kommunikasjon da hun fungerte som utenriksminister i USA.

Alt bråket startet med den 44-årige rumeneren Marcel Lazar.

«Guccifer»

«Guccifer» skal ha klart å eksponere Clinton sin praksis etter å ha sittet i månedsvis utenfor huset hennes i New York for å få tilgang til serveren hennes etter å ha sniffet etter datapakker på det trådløse nettverket til huset presidentkandidaten.

Amerikanske myndigheter hevder at disse påstandene ikke har noen rot i virkeligheten, og har heller ikke siktet han for disse påståtte angrepene.

– Lazar er ingen hacker, men han er en smart fyr som har vært tålmodig og utholdende, sier påtalemyndighetenes advokat, Viorel Badea, til New York Times.

44-åringen er nå dømt til 52 måneder fengsel etter at han ble arrestert i 2014, og overlevert amerikanerene for å svare for seg i retten, skriver Reuters.

Hacket Bush og publiserte selvportrett

Denne idømte dommen baserer seg på at «Guccifer» skal ha hacket rundt 100 andre ofre mellom 2012 og 2014.

Et av dem skal ha vært tidligere president George W. Bush. «Guccifer» publiserte da flere kunstverk som den tidligere presidenten har malt, inkludert et selvportrett fra badekaret, skriver Thw New York Post.

Ofrene skal også ha inkludert andre prominente politiske skikkelser som tidligere forsvarsminister Colin Powel og EU-parlamentsmedlem Corina Cretu.

«Guccifer» skal blant annet ha offentliggjort notater som nevner at epostserveren eksisterer. Notatene er sendt mellom Clinton og en politisk rådgiver av henne.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen