460 hackere arrestert i Kina

Alvorlig datakriminalitet, sier regjeringen.

1. des. 2010 - 16:49

Kinesiske myndigheter har hittil i år «løst over 180 saker med kyberangrep og arrestert mer enn 460 mistenkte», heter det i en melding fra nyhetsbyrået Xinhua.

14 nettsteder er stengt for å ha tilbudt tjenester og programvare til hackere, og for å ha vært med på å organisere angrep, heter det videre.

En talsperson for departementet for offentlig sikkerhet sier Kina er plaget av svært alvorlig datakriminalitet. Tallet på kyberangrep er 80 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Det pekes på hyppige angrep, lav bevissthet blant nettbrukere og et stort antall datamaskiner uten sikkerhetsprogramvare.

Ifølge departementet gjør kriminelle bruk av utenlandske ressurser i sine angrep. Over 127 000 utenlandske IP-adresser skal ha vært brukt i angrep mot kinesiske datamaskiner i løpet av første halvår 2010.

Departementet varsler at det vil bli slått ned på datakriminalitet, spesielt mot angrep ved hjelp av zombie-pc-er eller botnett.

Myndighetenes aksjon mot hacking betraktes som en innrømmelse av at kinesiske hackere, som er mistenkte i andre land for angrep mot alt fra det amerikanske militære til Google og det norske Nobel-instituttet, også ødelegger for IT-aktivitet i Kina.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.