BEDRIFTSTEKNOLOGI

50 GB Tandberg-streamer

Mot slutten av sommeren regner Tandberg Data med å kunne levere neste generasjon MLR-streamere. Produktet, som vil gå under betegnelsen MLR 2, er beregnet for streamer-kassetter som rommer inntil 50 GB komprimert data.

Eirik Flaa
20. jan. 1997 - 12:30

Topproduktet i Tandberg Data, MLR 1, kan idag levere en lagringskapasitet på 13 GB. Ved komprimering kan opptil 26 GB lagres på tapen. Nå hever Tandberg Data listen nok en gang i streamermarkedet. MLR 2, som i følge produktgruppesjef Svein Frodal i Tanberg Data vil være på markedet allerede over sommeren, vil få bortimot dobbel så høy lagringskapasitet som MLR 1.

- Det eneste vi i realiteten venter på er at en av tape-leverandørene kan komme opp med et stabilt produkt i denne størrelsesorden, sier Frodal til digi:data. Han mener imidlertid at grensen på langt nær er nådd med dette.

-Vi har også så smått begynt å arbeide med et produkt som skal romme inntil 100 GB, sier Frodal, som kan fortelle at han ser en rekke muligheter til å forbedre dagens produkter. Blant annet er det forsatt mulig å øke lengden på båndene som i dag er 1200 fot. I tillegg er båndenes og lesehodenes kapasitet mulig å tøye ytterligere, sier Frodal som heller ikke er redd for tape-mediets fremtid etter ankomsten av DVD.

- DVD har en rekke begrensninger. Det vil blant annet ta lang tid før det kommer en skrivbar versjon. Dette er kanskje en mulighet for streamerne til å ta markedsandeler på hjemmevideomarkedet, avslutter Frodal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.