KARRIERE

50 må gå fra TDC

TDC Norges toppsjef Håvard Larsen svinger sparekniven. Dagens 150 ansatte skal slankes ned til 100, som alle skal jobbe ved hovedkontoret i Oslo.

26. nov. 2003 - 12:31

I en lang pressemelding fra i dag som åpner med den nøkterne tittelen "TDC samordner funksjoner på tvers av grensene", går det i vage formuleringer etter hvert frem at TeleDanmarks norske gren må stramme inn på bemanningssiden.

Hvor mye det skal strammes inn må imidlertid den enkelte leser selv finne ut.

Og det viser seg å være ikke så rent lite: Ifølge selskapets nettsider har TDC Norge for tiden 150 ansatte - de fleste ved hovedkontoret i Oslo og 6 medarbeidere fordelt på selskapets 3 regionkontorer. Den nevnte pressemelding om den forestående "samordningen" avsluttes derimot med ordene: "Selskapet vil etter dette ha cirka 100 medarbeidere, alle ved hovedkontoret i Oslo."

Sagt på en annen måte: TDC Norge skal legge ned sine regionkontorer og 50 ansatte mister jobben.

TDC Norge leverer kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet og offentlig sektor. Selskapet er en systemintegrator som binder sammen løsninger for tale- og datatrafikk, i all hovedsak IP-basert, og tilbyr dessuten drift og vedlikehold av skreddersydde løsninger.

Selskapet er en del av konsernet TDC som har datterselskaper i totalt 12 europeiske land og nesten 17.000 ansatte.

TDC Norge skal ifølge dagens pressemelding nå "samordne ulike administrative funksjoner, markedsarbeid, nettverksdrift, produktutvikling med mer. I tillegg tilpasses den norske organisasjonen i forhold markedets behov."

Det betyr at TDC nå legger et løp for å fjerne alle parallellfunksjoner i de ulike nordiske land, hvilket neturligvis må innebære bemanningskutt.

TDC Norges administrerende direktør, Håvard Larsen, forklarer nedbemanningen med at selskapets forventede vekst har gått langsommere enn planlagt ett år tilbake.

- Det må vi ta konsekvensen av, sier Larsen, og legger til at TDC Norge erfarer at tradisjonelle teletjenester for tiden har lav inntjening.

- Dette har også rammet oss gjennom det siste året, og vi vil i tiden som kommer fokusere enda sterkere på IP-baserte løsninger.

Ifølge TDC Norge skal overtalligheten "avvikles på en ryddig måte i tråd med regelverket, uten at dette berører selskapets kunder".

TDC-konsernet hadde i tredje kvartal i år sitt beste resultat før avskrivninger noensinne, og oppjustere derfor EBITDA-forventingene for 2003 som helhet til 15 milliarder danske kroner.

Konsernsjef Henning Dyremose utbasunerte ved siste kvartalstallpresentasjon at TDC som følge av bedre inntjening lanserer et program for medarbeideraksjer.

- Gjennom dette gir vi alle ansatte mulighet til påskjønnelse for den enkelte medarbeiders forventede verdiskapning for TDC, sa han.

I dag kom meldingen om at 50 TDC-ansatte i Norge "påskjønnes" med arbeidsledighet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.