BEDRIFTSTEKNOLOGI

56K-striden: Motorola saksøker US Robotics

Torsdag spisset 56K-modemstriden seg ytterligere. Etter å ha valgt Rockwells K56Plus over US Robotics teknologi, meldte Motorola at de saksøker US Robotics for ulovlig bruk av selskapets patenter i x2-teknologien. En tilsvarende strid med Motorola og Rockwell ble avsluttet tidligere i uken.

Jens Kanden
14. feb. 1997 - 16:00

Den bitre striden mellom Rockwell Semiconductor og US Robotics om å få etablert sin 56K modemteknologi som standard, tilspisset seg ytterligere torsdag. Motorola Information Systems Group, som har ansvaret for industrigiganten Motorolas modemutvikling, tok ut stevning mot US Robotics. Motorola anklager US Robotics for å bruke flere av selskapets patenterte teknologier i de nye US Robotics x2 56K modem. Onsdag kunngjorde Motorola at de hadde løst en tilsvarende strid med Rockwell som stammet fra 1995. Motorola kunngjorde også onsdag at de valgte Rockwells side i modemstriden.

- Det er beklagelig at vi måtte gjøre dette, men etter flere år med forhandlinger var stevning eneste opsjon vi hadde, skriver Randy Battat, sjef i Motorola Information Systems Group i en pressemelding. Motorola investerer tungt i ny teknologi og gjør teknologien tilgjengelig for andre. Derfor er vi nødt til å forvare vår eiendomsrett og vår rett til å få fornuftig kompensasjon for bruk av den eiendommen, avslutter Battat.

US Robotics er i ferd med å sende ut sin første ladning med 56K modem, og dermed slår de erkekonkurrenten med en måneds tid. De har også solgt 3 millioner modem fra august '96 som enkelt kan oppgraderes til 56K med programvare. Det er ikke ventet at stevningen vil stoppe utsendelsen av de nye modemene, men det er nók et tilbakeslag for US Robotics.

Rockwell produserer 3/4 av kretsene som går inn i modem på verdensbasis, men US Robotics produserer flest ferdige modem. 56K-modemene til de to konkurrentene kan ikke kommunisere med hverandre ved 56Kbps, kun 33,6Kbps eller tregere. Det blir opp til ITU (International Telecommunications Union) i Genève å avgjøre striden ved å sette en endelig standard, men det vil ta tid. Dessverre ligger den teknologiske utviklingen langt foran arbeidet med tilsvarende standarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.