NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

5G-motstandere sirkulerte mind control-diagram. Det viste seg å være noe helt annet

Dette diagrammet er blitt spredd i sosiale medier de siste ukene.
Dette diagrammet er blitt spredd i sosiale medier de siste ukene. Foto: Faksimile/Mario Fusco
10. jan. 2021 - 07:00

5G-motstandere har den siste tiden spredd et koblingsdiagram som skal vise tegningene til en chip som kunne kontrollere menneskers hjernebølger. I realiteten er diagrammet en tegning til en gitarpedal. Det skriver The Independent

– Russerne har klart å fjerne nanochipen fra Pfizers covid19-vaksine, og har publisert funksjonsdiagrammet for hva den egentlig gjør, skriver konspirasjonsteoretikere i ulike kanaler i sosiale medier, ifølge den britiske avisen.

Metal zone MT-2

Koblingsdiagrammet skal i det siste fått stor spredning i både Italia og Romania.

Da programvareutvikleren Mario Fusco gikk diagrammet etter i sømmene, viste det seg at konspirasjonsteorien som nå skal ha fått fotfeste, i realiteten er et koblingsskjema for Boss sin Metal zone MT-2 gitarpedal.

5G-motstandere har de siste årene vært høylytte i blant annet sosiale medier. 

De siste årene er det blant annet registrert over 200 tilfeller der 5G-aktivister har tent på infrastruktur de tror benyttes til 5G-nettene. I Norden har det skjedd to slike angrep, begge i Sverige. 

Det har faktisk gått så langt at flere EU-land har sett seg nødt etterlyse en felles strategi for å bekjempe falske 5G-nyheter

Felles strategi for å bekjempe

Representanter fra Bulgaria, Estland, Finland, Hellas, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Polen, Portugal, Slovakia, Sverige, Tsjekkia og Østerrike utrykker i et brev sendt til EU bekymring over den økende mengden desinformasjon som spres om 5G-teknologi. 

I brevet tar de til orde for at vitenskapelig basert informasjon om 5G blir kommunisert høyt og tydelig fra pålitelige kilder fremover.

– Som medlemsstater mener vi det er et presserende behov for en  felles kommunikasjonsstrategi som tilbyr pålitelig informasjon til borgerne om 5G og EMF, heter det i brevet de som er sendt til visepresidentene i EU-kommisjonen, Margrethe Vestager og Věra Jourová.

Videre skriver representantene:

– En slik bevissthetskampanje må være basert på digital leseferdighet, utdanning og åpenhet, slik at europeiske borgere selv kan gjøre en kritisk vurdering av tilgjengelig informasjon for å skille mellom sannhet og løgn.

Victoria Shi er trolig verdens første offentlige talsperson som er fullstendig KI-generert.
Les også

Ukraina med verdens første KI-genererte talsperson

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.