6.000 nordmenn har gratis tellerskritt

På en drøy måned har Telio-sjef Rune Strømmen fått 6.000 kunder på bredbåndstelefoni.

På en drøy måned har Telio-sjef Rune Strømmen fått 6.000 kunder på bredbåndstelefoni.

Telio er Norges første og eneste leverandør av bredbåndstelefoni til privatkunder og hjemmekontor og har som motto at telefoni skal være gratis. Responsen har vært overveldende med 6.000 nye kunder på en drøy måned.

- Tiden var nå inne til å gå ut med bredbåndstilbudet. Rundt 400.000 har i dag bredbånd og teknologien er godt tilrettelagt for vårt tjenestetilbud, sier viseadministrerende direktør Rune Strømmen til digi.no.

Uten å bruke et øre på markedsføring har jungeltelegrafen gått som ild i tørt gras. Telio er nå i full gang med å aktivere de mange tusen abonnentene som forhåndsbestilte tjenesten i fjor høst.

    Les også:

100778,98616

De færreste er klar over at en betydelig del av de internasjonale samtaler som brukeren i dag betaler en ublu pris for, i flere år har gått over IP-nett - uten at de vanlige teleoperatørene har gitt noen form for avslag i prisen for pengene de sparer.

- Det er denne siden vi ønsker å utnytte. Når bredbåndet ligger der skal det heller ikke koste noe å bruke den tilgjengelige infastrukturen, framholder Strømmen.

Dette er Telios utfordring til Telenor: Brukeren trenger ikke både å betale én fasttelefonipris i måneden og én abonnementspris til internettleverandørene som leverer bredbåndet, enten det er ADSL eller kabel. Brukeren kan i stedet flytte fasttelefonen over til bredbåndet, og la samtalene pakkesvitsjenes i stedet for å linjesvitsjes på den tradisjonelle måten.

Telio kommer best ut i pris på Post- og Teletilsynets sider. I likhet med Telenor opererer Telio mini med en abonnementspris på 159 kroner i måneden. Prisskillet går på bruken. Alle teleoperatører i Norge tar en pris for bruk av fasttelefoni. Hos Telenor koster det 59 øre å starte en samtale, og 21 øre for hvert minutt samtalen varer. Hos Telio er det 0 øre i oppstart og 0 øre i bruk mot fasttelefoninettet.

Brukere som ønsker å benytte seg av Telios tjenester kan ganske enkelt ta med sitt eksisterende telefonnummer fra Telenor og få en fastlinje hos Telio. Etableringskostnaden er 495 kroner som inkluderer IP-telefoniapparatet som kobles inn i ADSL modemet. Alternativt er å bruke en adapter sammen med en analog telefon.

På www.telepriser.no, er det Telio mini og medio som kommer best ut, deretter ViaFon Norden og Tele2 Suveren med 299 kroner per måned inkludert abonnement og fasttelefoni mot Telio mini som ligger 100 kroner under i pris per måned.

Telio Medium koster 279 kroner i måneden inkludert abonnement og ringing. Medium har to linjer og to telefonnumre tilsvarende ISDN. Mobiltelefoni er 95 øre per påbegynt minutt i Norge. For utenlandssamtaler kan brukeren ringe for 100 minutter per måned gratis til 31 land. For utland for øvrig og mobiltelefoni er minuttprisen 25 prosent lavere enn Telenor, og det er ingen oppstartkostnad.

Nærmest opp til Telio som kan levere telefoni over bredbånd er Lyse Energi som tilbyr sine bredbåndskunder telefoni over nettet. Tilsvarende tjeneste koster hos Lyse Energi 350 kroner måneden.

Bak Telio står ekspertise innenfor telefoni og IP-telefoni både som rådgivere og eiere. Telio i Norge har 10 ansatte og Rune Strømmen har selv lang erfaring fra telekommunikasjon fra Telenor Forskning og Utvikling og fra Sony Ericsson.

Den teknisk ledelsen består av et internasjonalt advisory board med blant annet kjente personer som Alan Duric og Jeff Pulver som er blant verdens fremste eksperter innenfor design og drift av nettverk for IP-telefoni og kommikasjon. Duric er også selskapets tekniske direktør.

Rune Strømmen tror på flere titalls tusen nye kunder i inneværende år, og forventer en god fortjeneste. Neste skritt vil være å etablere seg i Sverige.

Til toppen