60-åringene entrer tommelgenerasjonen

Hver tredje mobilbruker over 60 år sender SMS-meldinger, ifølge en telekomrapport utarbeidet av ResearchLab.

Hver tredje mobilbruker over 60 år sender SMS-meldinger, ifølge en telekomrapport utarbeidet av ResearchLab.

- SMS utgjør stadig en større andel av trafikken via mobiltelefoner verden over og i Norge er det ikke bare ungdommen som SMS-er, sier senior rådgiver Irene Øen i ResearchLab.

Telekomrapporten "Fremtidens mobilmarked", som er utarbeidet av analyseselskapet, viser at tre av fire mobilbrukende nordmenn benytter seg av tekstmeldinger.

- Ser man for eksempel på aldersgruppen over 60 år, oppgir én av tre at de benytter mobilen sin til SMS. Dette gjelder kvinner og menn i like stor grad. Det er ikke tvil om at mange ser SMS som en enkel måte å kommunisere på; det koster lite og er diskré, forteller Øen i en pressemelding.

Hun sier ungdommen i dag benytter mobilen vel så mye til tekstmeldinger som til tradisjonell tale. Ifølge undersøkelsen benytter 99 prosent av unge mellom 15 og 25 år seg av SMS, mens 97 prosent sier de benytter mobilen til tale. Utbredelsen av SMS er høyere i Oslo-området enn ellers i landet.

Hver fjerde oppgir å benytte mobilen sin til spill. Ungdommen er de ivrigste mobil-spillerne, mens den eldste aldersgruppen nesten ikke spiller mobilspill i det hele tatt.

Til toppen