6110 varsler generasjonsskifte

Nokias nye mobiltelefonmodell 6110 varsler et komme for en ny generasjons mobiltelefoner. Bedre batteri og flere nye tjenester gjør telefonen overlegen med tanke på lyd og talekvalitet.

Det mener ihvertfall administrerende direktør i Nokia Mobile Phones, Mats Winblad. På flere parallelle pressekonferanser verden over ble Nokias ypperste våpen mot konkurrentene i GSM-markedet lansert.

Den nye telefonen vil i Norge hete 6110 og byr blant annet på et batteri med opptil 270 timer eller 12 dager standby-tid med det minste batteriet, og opptil 450 timer med et større batteri. Taletiden er fem timer med vanlig batteri og opptil åtte timer med det store batteriet.

6110-modellen presenterer flere tjenester som gjør at den lanseres for både næringslivs- og privatmarkedet. Ved å lage egne profiler kan brukeren velge ulike modus avhengig om han er på møte, hjemme eller på jobb. Når mobilbrukeren er på møte, kan man aktivere moduset for møter som gjør at samtaler kobles til svarer, men at tekstmeldinger mottas.

I hjemme-moduset kan alle jobb-samtaler kobles over på en svarfunksjon. Enkelte personer ønsker også mobilbrukeren skal komme igjennom uansett, og telefonen kan programmeres for å motta slike VIP-samtaler uansett modus, enten det er snakk om samtaler fra ektefelle, foreldre, barn eller andre.

Av andre finesser finnes en innebygd kalender hvor brukeren kan notere avtaler og andre notater. Både kalenderen og SMS-tekst kan sendes og skrives ut ved å bruke telefonens innebygde infrarøde sender. Det gjør det mulig å kommunisere trådløst med en PC eller en annen telefon i Nokia 6100-serien. Man kan også legge inn alarm i almanakken hvis det er noe man må minnes på.

Med Nokias Plus modul blir telefonen den første som støtter samtrafikk mellom både AMTS og GSM 1900-systemene. AMTS er særlig utbredt i USA og Sør-Amerika. Det blir derfor lettere å bruke telefonen på ulike kontinenter.

Andre funksjoner i Nokia 6110 er et stort, dynamisk display med opp til fem linjer for tekst, nummer og grafikk, et avansert ringe- og minne-systems, en liste med de 10 siste samtalene med tidfesting av tapte samtaler, et-trykks lydpost, 28 språk valg og klokke. Telefonen er liten og kompakt og veier kun 137 gram. Den kan også brukes med et standard NiMH-batteri, samt et vibrerende batteri.

Telefonen benytter den nye tre volts teknologien og støtter GMS fase to tjenester. Veksten er 137 gram, og versjonen for GSM 1800 heter 6130, mens 6110 er beregnet for GSM 900. Telefonen blir en mellomting mellom 8110i og 2110.

- Nokia 6110 er vår kameleon, sier Winblad.

- Ikoner i displayet for å fortelle hvilke tjenester som er tilgjengelige gjør telefonen enda mer brukervennlig, sier han.

Winblad sier at telefonen er leveringsklar i januar.

Til toppen