BEDRIFTSTEKNOLOGI

64-bit Wintel i '98

Microsoft Windows er å finne på lommedatamaskiner med Win CE, på PCen med Win 95, og i nettverket med Win NT. En ny 64-bit Windows vil kjøre på Intels 64-bit P7-prosessor, Merced, som bringer datakraften i en Wintel-PC på nivå med en minimaskin.

Jens Kanden
28. nov. 1996 - 13:00

Microsoft og Intel bygger videre på Wintel-plattformen med en 64-bit Windows som kjører på Intels 64-bit P7 prosessor kalt Merced. Med denne 64-bit kraftkombinasjonen tar Microsoft og Intel Wintel-plattformen til et nivå hvor PCen nærmer seg minimaskinen. I kombinasjon med Microsofts eksisterende tilbud med Win CE for lommedatamaskiner, Win 95 for frittstående PCer, og Windows NT for PCer i nettverk, får Microsoft en imponernede spennvidde i sitt plattformtilbud hva opertivsystem angår.

Intel jobber sammen med Microsoft på dette prosjektet. Operativsystemet skal kjøre i native-modus på 64-bit P7-prosessoren Merced som utvikles av Intel. I henhold til Newspage vil Merced ha en klokkefrekvens som begynner på 250Mhz og rundt 8 millioner transistorer (Pentium har 3,3 millioner transistorer og Pentium Pro har 5,5 millioner).

Den nye 64-bit Wintel-teknologien forventes å tiltrekke seg brukere i database- og arbeidsstasjonsmiljøer hvor behovet for datakraft er stort og stadig økende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra