TELEKOM

98 prosent velger iPhone eller Android

Netcom tror på en «solid tredje aktør» til neste år.

Netcom selger nå nesten utelukkende iOS og Android-baserte telefoner. Her kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus fra teleselskapets lansering av iPhone.
Netcom selger nå nesten utelukkende iOS og Android-baserte telefoner. Her kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus fra teleselskapets lansering av iPhone.
7. des. 2011 - 14:58

Netcom liker å ramse opp smartmobilene de selger mest av. Senest i dag, da de uten særlige overraskelser melder at iPhone 4S og dernest Samsung Galaxy S II topper listen (*).

I en ren maktdemonstrasjon utgjør Apples iOS og Android hele 98 prosent av det totale antallet smarttelefoner de solgte i forrige måned.

De siste to prosentene er håndsett basert på Nokias falmende Symbian-plattform, som faller kraftig fra de åtte prosentene de hadde på sensommeren i samme måling.

Android-baserte håndsett er riktignok i overtall blant modellene de tilbyr, men Netcom selger også flere Windows Phone-modeller og har dessuten satset på Blackberry. Dette er likevel to plattformer som ikke synes på salgsoversiktene deres til nå.

Netcom overtok i juni seks tusen Blackberry-kunder fra Trigcom. Et halvt år senere har abonnementstallet knapt rikket på seg. Det ér og blir en nisjetelefon for spesielt interesserte.

- Hvis ambisjonen hadde vært å få Blackberry inn på topplistene ville det vært en flopp. Målet er å tilby dette til bedriftskunder med spesielle behov. Vi har solgt noe, men kundebasen er i dag omtrent seks tusen, sier Netcom kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus til digi.no.

Har tro på WinPhone

Microsofts og Nokias store satsing på Windows Phone har så langt ikke gitt prosentvise utslag på salget gjennom Netcoms kanaler.

- Kundene vil ha Samsung Galaxy, iPhone og ZTE Blade. Men vi har troen på Windows Phone og har forventninger til det som nå begynner å skje gjennom satsingen til Nokia. Windows kommer til å bli en solid tredje aktør, som vi virkelig har troen på til neste år, sier Vederhus.

(*) Netcom baserer sin liste over de mest solgte mobiltelefonene på sine 58 fysiske utsalg, via egen nettbutikk samt gjennom kundesenteret og hos andre Netcom-forhandlere. De ti mest solgte modellene i november er (forrige måneds plassering i parantes):

  1. iPhone 4S (3)
  2. Samsung Galaxy S II (2)
  3. iPhone 4 (1)
  4. ZTE Blade (5)
  5. Sony Ericsson Ray (6)
  6. Samsung Galaxy 5 (-)
  7. Sony Ericsson ARC (4)
  8. Sony Ericsson Active (-)
  9. Nokia N8 (8)
  10. HTC Sensation (7)

Basert på samme tallgrunnlag oppgir de at 57 prosent av solgte modeller har Apples iOS som operativsystem, 41 prosent kjører Android og 2 prosent har Symbian. Verken Windows Phone- eller Blackberry-modeller selger nok til å synes på oversikten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.