Acer og IBM inngår multimilliard-avtale

IBM og Acer signerte mandag en sjuårig tilveiebringings- og teknologiallianse som til sammen er verdt åtte milliarder dollar - over 63 milliarder kroner.

IBM og Acer signerte mandag en sjuårig tilveiebringings- og teknologiallianse som til sammen er verdt åtte milliarder dollar - over 63 milliarder kroner.

Teknologiavtalen innebærer mellom annet at Acer vil kjøpe harddisker, mikroelektronikk, nettverks- og skjermteknologi fra IBM til bruk i sine server-løsninger og i det stasjonære og bærbare PC-utstyret Acer produserer. Det taiwanske selskapet vil dessuten selge IBM-teknologi, inklusive harddisk-stasjoner, gjennom sine distribusjonskanaler.

De to selskapene panlegger også et nærmere produksjonssamarbeid og ytterligere teknologiutveksling som mellom annet kan medføre at IBM kjøper flatskjermløsninger fra Acer for videresalg til sine kunder. Acer produserer i dag skjermer som er basert på teknologi og produksjonsprosesser (TFT/LCD) som selskapet lisensierte fra IBM i mars i fjor. Denne avtalen alene kan bety at IBM på sikt kjøper Acer-skjermer for hele én milliard dollar - nesten åtte milliarder kroner.

Selskapene vurderer også et utstrakt samarbeid på kontroller- og mikroprosessorsiden (basert på PowerPC), spesielt tilpasset fremtidige Internett-applikasjoner, samt et felles løft innen e-handelsløsninger.

Avtalen med Acer er den andre store syvårsavtalen IBM inngår på kort tid. I begynnelsen av mars i år undertegnet IBM en teknologiavtale med Dell verdt ufattelige 16 milliarder dollar. Avtalen innebærer mellom annet at Dell skal kjøpe lagrings- og nettverksutstyr fra IBM for å integrere dette i sine egne datamaskiner (se peker til relatert artikkel nedenfor).

Til toppen