Ad Odin, Mogul, Gazette, digi.no og dårlig journalistikk

Jørn Lyseggen, daglig leder i Mogul Media, gidder ikke mer å forklare hva som er forholdet mellom ham, Mogul, Gazette og Odin. Derfor forklarer han det her, en gang for alle:

Jørn Lyseggen, daglig leder i Mogul Media, gidder ikke mer å forklare hva som er forholdet mellom ham, Mogul, Gazette og Odin. Derfor forklarer han det her, en gang for alle:

Ad Odin, Mogul, Gazette, digi.no og dårlig journalistikk

Opprinnelig var planen å forbigå dette i stillhet, men fordi jeg til stadighet er nødt til å tålmodig forklare kunder, kolleger, venner og folk fra bransjen hvordan det hele henger sammen så gidder jeg ikke mer.
Her er bakgrunnsartiklene:


Jeg har følgende bemerkninger til digi.nos mest leste sak torsdag 16. september:
1) Mogul ble valgt blant 29 aktuelle leverandører til å levere nye Odin
2) Gazette var ikke blant disse 29, men var innleid helt fra starten som en rådgiver til Odin
3) Moguls annonsering av dette ble gjort i full overenstemmelse med Odin som fikk se pressemeldingen i forveien
4) Mogul er prosjektleder i Odin prosjektet
5) Mogul og Gazette har ingen uoverenstemmelser oss i mellom og samarbeider godt både i Odin-prosjektet og andre prosjekter.Avslutningsvis vil jeg si at jeg opplever digi.nos journalistiske metoder som slett håndtverk og svært provoserende. Jeg forstår at denne nyheten var ment som en spøk. Det jeg imidlertid ikke forstår er: Mer om ...
1) Hvorfor i all verden ble ikke jeg kontaktet i forbindelse med denne artikkelen. Hadde dette vært gjort ville alle misforståelser blitt ryddet av veien og digi.no hadde spart seg selv for denne flausen.
2) Hvorfor tok ikke digi.no presiseringen fra Gazette alvorlig og rettet opp det feilaktige inntrykket fra første nyhet. Gazettes presisering ble slengt som et etterord på den opprinnelige artikkelen, men de fleste har mistet denne fordi de ikke leser samme nyhet flere ganger.

For å summere opp:
digi.no plantet et feilaktig inntrykk av at Mogul ikke fikk Odin prosjektet, men kun var en underleverandør. Dette ble aldri avsjekket med undertegnede, men ble frekt og freidig publisert. Da Gazette gjorde et hederlig forsøk på å rette opp blemma fra digi.no ble presiseringen stuet bort slik at få kom til å lese den. Dette skader Mogul, Gazette og ikke minst digi.no.

Jeg ber om at dette leserinnlegget blir trykket i sin helhet og ikke dukker opp som en etterskrift.

Jørn Lyseggen
adm.dir
Mogul AS
Til toppen