JUSS OG SAMFUNN

Adobe er tilbake i Venezuela. USA gjør unntak fra handelsboikott

Plakater med Adobe-programvare på en designskole i Venezuelas hovedstad Caracas. USA skal nå ha lempet på handelsboikotten ved å gi Adobe en lisens til å fortsette som før.
Plakater med Adobe-programvare på en designskole i Venezuelas hovedstad Caracas. USA skal nå ha lempet på handelsboikotten ved å gi Adobe en lisens til å fortsette som før. Foto: Manaure Quintero, Reuters / NTB scanpix
29. okt. 2019 - 15:10

For tre uker siden varslet Adobe at de legger ned tjenestene sine i Venezuela på grunn av strenge handelssanksjoner, beordret av USAs president tidligere i år.

Adobe trekker ut pluggen på all bruk av selskapets abonnementsbaserte programvare i Venezuela.
Les også

Adobe stenger alle abonnement i Venezuela

Landet med 30 millioner innbyggere ble forespeilet en rask og nådeløs avvikling av alle abonnement på programvare og tjenester fra Adobe, herunder kreative verktøy som Photoshop, Illustrator og Acrobat.

Kundene ble gitt en frist om å laste ned eget innhold innen 28. oktober. Så skulle kontoene bli stengt for godt, den påfølgende dagen, uten verken refusjon for kjøp eller tilgodehavende.

Men det skjedde ikke. Adobe kom i stedet med en gladmelding mandag. I tolvte time har programvarekjempen snudd.

Etter diskusjoner med amerikanske myndigheter har Adobe blitt innvilget en lisens, som lar dem tilby sine digitale produkter og tjenester i Venezuela, akkurat som før. Det opplyser selskapets direktør for kundeopplevelser Chris Hall i en kunngjøring.

Får 90 dager

Berørte abonnement blir nå åpnet igjen. Alle som mistet adgangen de siste ukene skal få kontoene sine reaktivert. Senest innen en uke, lover selskapet.

Adobe beklager det inntrufne, og tilbyr tre måneders gratis utvidelse av disse abonnementene som et plaster på såret.

Reuters har tidligere snakket med venezuelanerne, som ikke så andre utveier enn å begynne å piratkopiere Adobes programvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.