Adobe innfører automatisk oppdatering

Skal sørge for at færre bruker usikre utgaver av Reader og Acrobat.

Adobe innfører automatisk oppdatering
Bilde:

Adobes PDF-programvare, Acrobat og Reader, har fått en uheldig posisjon nær toppen av listen over programvaren med flest sikkerhetshull det siste året. Samtidig er disse produktene populære mål for angripere fordi er mye brukt og finnes til flere plattformer.

Dette gjør at det er viktig at brukerne i alle fall benytter den nyeste versjonen, slik at det i alle fall bare er de sist oppdagete sårbarhetene som er tilgjengelige for angripere.

Men Adobe har ikke hatt noen form for automatisk oppdatering av disse produktene, og det er langt fra alle brukere som selv sjekker med jevne mellomrom om det har kommet oppdateringer — til tross for at dette er enkelt fra menyene i blant annet Adobe Reader.

Derfor holder Adobe på med en gradvis utrulling av et automatisert oppdateringssystem, som i utgangspunktet vil kjøre i bakgrunnen og holde programvaren oppdatert uten å involvere brukeren.

Til nettstedet Threatpost forteller sikkerhetssjef i Adobe, Brad Arkin, at den nye oppdateringsfunksjonen ble rullet ut i oktober. Den vil for første gang bli brukt overfor Adobes betatestere i forbindelse med januar-oppdateringer, før den forhåpentligvis tas i full bruk i forbindelse med april-oppdateringen av Adobe Reader og Acrobat.

Arkin forteller videre av det vil være muligheter for brukerne eller administratorer å kontrollere oppdateringsprosessen dersom dette er ønskelig. De vil kunne laste ned oppdateringene og installere dem manuelt, eller bare få et varsel om at oppdateringer er tilgjengelig. Det skal også være mulig å skru av hele ordningen.

Les mer om: