Advarer mot Facebook Home

– Bedrifter bør blokkere, sier sikkerhetseksperter.

Facebook Home ble lansert forrige uke av Mark Zuckerberg. Men er den sikker å bruke?
Facebook Home ble lansert forrige uke av Mark Zuckerberg. Men er den sikker å bruke? Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
9. apr. 2013 - 13:12

Forrige uke lanserte Facebook sitt nye skall til Android-telefoner, Facebook Home. Denne erstatter «hjemmeskjermen» og bringer Facebook sitt innhold langt lengre fremme i telefonen.

Men ifølge ComputerSweden og IDG News advares bedrifter mot å la ansatte installere og bruke dette på sine telefoner.

– Home er det første jeg ville blokkert i mitt nettverk, sier sikkerhetsekspert Chester Wisniewski i Sophos til IDG News. Han peker på at appen enn så lenge ikke er sikkerhetsmessig sjekket, så vet ingen om den inneholder sårbarheter som hackere vil kunne nyttiggjøre seg av.

En annen ekspert, Jack Gold i J Gold Associates sier også til nyhetstjenesten at trusselnivået er høyere ettersom man ikke vet hvordan Facebook har skrudd sammen «skallet» som drives oppå Android OS-et.

Nå er ikke bedriftsbrukere den primære målgruppen for Facebook Home, men det er stadig mer vanlig at ansatte tar med sine egne telefoner, eller får bedriftstelefoner med stor grad av frihet å modifisere selv.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.