JUSS OG SAMFUNN

Advarer Schibsted mot å overinvestere

Tapir Online, en av Norges største bokhandlere på Internett, har gode erfaringer på nettet. Markedsansvarlig Einar Hestmann mener det kommer av nøkternhet og at bokhandelen kun satser på bedriftsmarkedet

Therese Werenskiold
30. apr. 1998 - 17:56

Tapir er en kjede på åtte bokhandler, med hovedkontor i Trondheim.

Tapir Online jobber kun mot profesjons- og høyskolemarkedet. Bokhandelen har hatt gode erfaringer med bedriftsmarkedet. Det er liten kredittrisiko, og selskapet har ikke merket noen økning i antall purringer. Hestmann sier til digi.no at Tapir er en av de få, om ikke den eneste nettbokhandelen som går med overskudd, og han tror det kommer av nøkternhet. Tapir har brukt lite kostnader på teknologiske løsninger og markedsføring.

Einar Hestmann tror intuitivt at Schibsted vil jobbe mot et annet marked, og han legger til at det er lett å "overinvestere" fordi bøker ikke har så stor fortjenestemargin, og fordi markedet i Norge er forholdsvis beskjedent. Schibsted lanserer før sommeren sin egen nettbokhandel under navnet Bokkilden.

- Forbrukermarkedet ser sikkert ganske annerledes ut. Jeg har ikke tro på boksalg til masse-markedet over Internett. Det er vanskelig å formidle produktet over nettet, spesielt hvis folk ikke vet nøyaktig hva de skal ha, og trenger å bli fristet til å handle.

Selv verdens største nettbokhandel, Amazon i USA, tjener foreløpig ingen penger på Internett-salg .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.