«Advarsel. Du er sperret»

Alle plageånder som sender sjikane eller spam-meldinger til mobilen kan svartelistes.

«Advarsel. Du er sperret»

Alle plageånder som sender sjikane eller spam-meldinger til mobilen kan svartelistes.

Fra før er det mulig å sperre innkommende anrop fra skjulte nummer. Det er også mulig å reservere seg mot telefonsalg gjennom en tjeneste i Brønnøysundregistrene.

Nå innfører Telenor en tjeneste der også tekstmeldinger kan blokkeres. Personer som er utsatt for digital mobbing får dermed et bedre vern.

- Dette er like aktuelt for kjendiser som blir «stalket» og damer som plages av eks-ene sine. Dette er like mye et sjikanefilter, og hvem som helst kan benytte dette, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lesum til digi.no.

Om han har noen konkrete i tankene er ikke sikkert, men tidligere har det vært flere episoder der kjendiser både har plaget andre, og selv blitt plaget med tekstmeldinger.

Det nye mobbefilteret fra Telenor gir brukerne muligheten til å svarteliste mobilnummer som de ikke vil motta tekst- eller bildemeldinger fra. Tjenesten aktiveres ved å ringe kundeservice på 09000. Deretter er det opp til brukeren selv å legge til numrene man vil blokkere på selskapets nettsider.

Når mobbefilteret er installert vil svartelistede meldinger sendes til en egen e-postkonto, slik at brukeren kan få tilgang til meldingene hvis ønskelig. Avsenderen av den svartelistede meldingen vil motta følgende beskjed hvis meldingen har blitt sperret:

«Advarsel. Du har blitt sperret for å sende meldinger til dette nummeret.»

Mobbefilteret blir ifølge Telenor tilgjengelig fra 15. desember og både installasjon og bruk er helt kostnadsfritt.

Til toppen