BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advarsel mot Compaq-bærbare

Seint onsdag kveld amerikansk tid sendte Gartner Group ut en pressemelding med en advarsel mot å kjøpe Compaq Armada 4100.

Eirik Rossen
30. mai 1997 - 15:25
Compaq Armada 4100.
Compaq Armada 4100.

Gartner Group vedlikeholder en liste kalt Problem Watch, med oversikt over dataprodukter som volder brukerne problemer. Compaqs bærbare serie Armada 4100 står under kategorien Do not buy, mens den mer avanserte bærbare serien LTE 5000 har fått status Buy with caution (kjøp mer forsiktighet).

Årsaken til at Gartner Group fraråder kjøp av Armada 4100, er erfaringer med at brukere har mottatt døde maskiner eller maskiner som har sviktet totalt i løpet av den første bruksmåneden. Andre har hatt store problemer med sentrale komponenter - strømforsyning, batteri, hovedkort, harddisk og BIOS. Problemene med LTE 5000 har ikke vært så alvorlige.

Ifølge InfoWorld Electric er slike problemer ikke utypiske for moderne bærbare pc-er. Tidsskriftet siterer Leslie Fiering i Gartner som sier at maskinene har så kort levetid på markedet at leverandørene ikke råd til å utsette salgsstart til alle problemer er løst.

En representant for Compaq sier at selskapet tar sikte på å forlate Problem Watch-listen "i løpet av kort tid". Gartners pressemelding gjør det klart at Compaq var rask til å anerkjenne problemene og til å iverksette tiltak.

Nyhetstjenesten Newsbytes forteller at Compaq fikk rapporten fra Gartner Group i slutten av april, og at arbeidet med å bedre kvaliteten startet allerede da. Talspersonen uttrykker overraskelse over at Gartner valgte å offentliggjøre Compaqs plassering på Product Watch-listen i en egen pressemelding.

Ifølge pressemeldingen anbefaler Compaq at nåværende brukere av LTE 5000 oppgraderer til ROM versjon 5.50 eller nyere. Det skal også være utarbeidet en oppgraderingspolitikk for Armada 4100, og brukere anbefales å ta kontakt med nærmeste servicested.

Compaqs aksjekurs falt 5 prosent da innholdet i pressemeldingen fra Gartner Group ble kjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.