Advarsler preger Neuer Markt

Stadig flere selskaper listet på den tyske teknologibørsen Neuer Markt advarer nå investorene om dårligere resultater enn ventet. Torsdag meldte to selskaper seg inn i advarselsklubben, en klubb som er det eneste som for tiden vokser på Neuer Markt.

Aksjer i teknologi- og internettselskaper har hatt en signifikant nedgang på børsene rundt om i verden. Denne gangen mener mange det er dårligere tall og utflating av vekstraten som er skyld i aksjefallet.

På den tyske teknologibørsen Neuer Markt, som er den største handelsplassen for teknologiaksjer i Europa, har det rast en bølge av såkalte Profits Warning til markedet de siste to månedene, skriver Financial Times. Dette er en melding fra selskapene om at de ikke greier å nå estimatene for inntjening som markedet til en hver tid legger til grunn. En slik advarsel er aldri en god nyhet.

Torsdag kom to nye selskaper med sine advarsler, noe som fikk dramatiske følger for selskapenes aksjeutvikling.

IT-selskapet Allgeier Computer falt hele 56 prosent etter at selskapet fortalte at de sannsynligvis ville tape 2,55 millioner euro, 20,49 millioner norske kroner, i år. Selskapet hadde tidligere regnet med et overskudd på 3,1 millioner euro, 25 millioner norske kroner. Dessuten ble salgsestimatene barbert fra 19 millioner euro til 9 millioner euro.

Selskapet mente at ordreinngangen på sitt e-commerce program var "verre enn skuffende." Dette ble sagt trass i at selskapet kom med en meget optimistisk melding i slutten av august, da de meldte fra om en antatt sterk økning i vekstratene.

Et annet selskap, Steag Hamatech, meldte også fra om ventede elendige resultater. Selskapet falt 27 prosent.

Financial Times skriver at flere selskaper har utsatt sine planer om å introdusere seg på Neuer Markt den siste tiden på grunn av de harde forholdene i markedet. Denne gangen ser det ut til at markedet straffer selskaper som ikke greier å nå sine forventede mål knallhardt.


Neuer Markt har de siste tre månedene rast fra en topp på 5750 indekspoeng til nær 4000 på mindre enn to måneder.

Til toppen