JUSS OG SAMFUNN

Advokat Steenstrup: - ISP har ikke medvirkeransvar

Morten Steenstrup, partner ved advokatselskapet Steenstrup & Stordrange, mener at KPNQwest ikke har noe medvirkeransvar for Jetzet.coms omdiskutere oppslag om kronprins Haakons kjæreste. Steenstrup mener at ISP-er skal vokte seg vel for å sensurere innhold på nettet.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. okt. 2000 - 17:34
Jetzet.comKPNQwest Norway

Dette mente blant annet advokatHenrik A. JensenvedJussnett. Selskapet valgte imidlertid ikke å gjøre det.

digitoday.no har snakket med advokaten som blant annet ga KPNQwest råd om hvordan de skulle håndtere situasjonen.Morten SteenstrupSteensdrup & Stordrange


Dette er det motsatte av hva advokat Jensen sa til digitoday.no i går kveld.

- ISP-selskaper bør vokte seg vel for å kutte ut tjenester som de ikke liker. Jeg tror ikke offentligheten hadde likt om Narvesen hadde nektet å distribuere en avis, fordi de mente at en artikkel i den aktuelle avisen stred mot norsk lov, sier Steensrup til digitoday.no.

- Når det gjelder denne saken kan vi sammenlikne med en strømleverandør. Man kan ikke drive et nettsted uten strøm. Skal man være konsekvent på at en ISP skal stenge ut innholdsleverandører som går for langt, burde dette også gjelde for strømleverandøren. Men, igjen, en skal være svært så forsiktig med å dømme innhold på denne måten. Det er ikke ISP-ens oppgave. Det er andre institusjoner som skal dømme slikt, sier Steenstrup til digitoday.no.

Han sier at dette er en sak hvor presseforbundene bør komme på banen, og sette tingene på plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.