BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advokatene fotfølger Tormod Hermansen

Telenors tidligere samarbeidspartner i Hellas krever Telenor for nesten en halv milliard kroner. Også andre saker ligger og venter for både motpartens og ikke minst for Telenors egne advokater, og Telenor setter nå av 132 millioner kroner for å dekke mulige tap.

Frode Eriksen
22. aug. 2001 - 11:42

Telenors viktigste samarbeidspartner i Hellas, Vissilis Sarantits, har stevnet Telenor for en gresk domstol med et krav på 444 millioner kroner på grunn av påstått avtalebrudd.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes, sier til digi.no at tvisten er en konsekvens av oppløsningen av Telenor B-invest i forbindelse med børsnoteringen av det greske mobilselskapet Cosmote, der samarbeidspartneren fikk skatteforpliktelser som han krever at Telenor skal betale.

Partene har vært i tottene på hverandre før, og sluttførte så sent som i april 1999 et forlik i milliardklassen der daværende Telenor International gav fra seg en fjerdedel av sine aksjer i Cosmote for 200 millioner kroner ved å plassere Telenors Cosmote-aksjer i Telenor B-invest og la Sarantits overta en drøy fjerdedel av aksjene i dette selskapet. I fjor høst ble Cosmote børsnotert, og da kom skatteforpliktelsene for en dag. Saken er berammet i midten av september.

I listen over stevninger og forlik finner en også mange andre saker, blant annet:

  • I juli stevnet Enitel Telenor for forliksrådet med krav om 75 millioner kroner pluss renter for at Telenor hadde tatt for høye priser på leide linjer mellom 1997 og 1999, i tråd med en dom i Oslo byrett mot Telenor i en sak anlagt av NetCom.
  • For Telenor anker dommen i byretten som falt før sommeren der NetCom blir tilkjent en erstatning på 78 millioner kroner for å ha tatt for høy linjeleie for årene 1995 og 1996. Også NetCom har anket denne dommen og krever erstatning for årene 1993 og 1994 i tillegg. Samlet sett er kravet fra NetCom på 150 millioner kroner.
  • Også Teletopia har fått medhold i byretten og ble tilkjent en erstatning på 23,5 millioner kroner. Også denne dommen har Telenor anket.
  • I et søksmål fra Enitel om forsinkelser i overføring av kunder i forbindelse emd fast forvalg, kom det til forlik med 12 millioner kroner.Tele2 Norge AS har krevd beløp i tilknytning til tilsvarende sak fra Telenor, men i denne saken ble Telenor frifunnet i volgiftsretten.Song Networks har stevnet Telenor for voldgiftsretten med et uspesifisert krav på grunn av tap i forbindelse med implementering av fast forvalgNSB har stevnet Telenor for Oslo byrett med et krav på 146 millioner kroner i forbindelse med oppryddning av kreosot på en eiendom.
  • Tidligere aksjonærer i holdingselskapet til BPA har framsatt et krav knyttet til gal informasjon i forbindelse med fusjonen mellom BPA og Bravida.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.