BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ærgjerrig femårsplan i SAP

Omstrukturering og nye initiativ skal øke årsomsetningen med 60 prosent.

20. jan. 2011 - 10:00

Det tyske forretningsmagasinet Manage Magazin melder at SAP har satt seg ærgjerrige mål i en «intern femårsplan». Programvaregiganten setter seg som mål å nå en årsomsetning i 2015 på 20 milliarder euro, 60 prosent over den antatte omsetningen i 2010 på 12,5 milliarder euro.

I samme perioden skal driftsmarginen bedres fra 30,5 prosent til 35 prosent.

Planen forutsetter en omfattende restrukturering av konsernet, heter det. Omstrukturering skal gjennomføres i løpet av første kvartal 2011.

Et første skritt ser ut til å ha vært en omorganisering av selskapets globale salgs- og tjenesteorganisasjon, kjent internt som «Global Field Organisation». SAP meldte om dette i en pressemelding mandag, der det gjøres rede for en omstokking av seks personer i den øverste ledelsen. Hensikten ble oppgitt å være en ytterligere forenkling av selskapets struktur, for å få opp farten på teknologisk fornyelse, levere større verdi til kundene og gjøre løsningene mer åpne. Blant endringene var forfremmelsen av Jose Duarte til president for Global Services, og av Franck Cohen som overtar Duartes tidligere stilling som president for SAP EMEA («Europa, Midtøsten og Afrika»).

Andre sentrale virkemidler i femårsplanen er satsing på mobilitet og programvare-på-forespørsel. Planen forutsetter tre hovedområder for investeringer: den eksisterende kundebasen, strategisk fornyelse og teknologi for databasekjøring i minne («in-memory database»).

Analytiker Jan Christian Goehmann i NordLB sier til Reuters at målene for omsetning og margin ikke kommer som noen overraskelse. Han betegner dem som i samsvar med den veksten og utviklingen som SAP har hatt de siste årene.

SAP har selv ikke villet kommentere oppslaget til Manage Magazin.

I forrige uke kunngjorde selskapet midlertidige tall for fjerde kvartal, i forkant av de endelige tallene som kommer 26. januar. I kunngjøringen om midlertidige tall heter det blant annet at programvareomsetningen økte med 34 prosent til 1,5 milliarder euro fra fjerde kvartal 2009. Den samlede omsetningen økte med 27 prosent til 4,04 milliarder euro. For hele året 2010 økte den samlede omsetningen med 17 prosent til 12,5 milliarder euro, og programvareomsetningen med 25 prosent til 3,26 milliarder euro.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.