Aften-redaktør blir gratis-redaktør

Den nye gratisavisen til Schibsted som lanseres første halvår neste år, har fått ansvarlig redaktør. Sverre Amundsen er fram til i morgen redaktør for Aftenpostens aftenutgave.

Den nye gratisavisen til Schibsted som lanseres første halvår neste år, har fått ansvarlig redaktør. Sverre Amundsen er fram til i morgen redaktør for Aftenpostens aftenutgave.

På mandag begynner Sverre Amundsen sin nye tilværelse som ansvarlig redaktør i Schibsteds gratisavis, som foreløpig står uten navn. Amundsen ble hentet inn til jobben etter å ha arbeidet som redaktør av Aftenposten aftennummer i drøyt tre år.

- Det er klart jeg gleder meg voldsomt, sier han. - Ellers hadde jeg ikke sagt ja til jobben.

Amundsen skal lede den redaksjonelle delen av avisen mens en tidligere Aftenposten-ansatt blir administrerende direktør i et eget heleid datterselskap i konsernet. Stig Seljeset har etter å ha jobbet i annonseseksjonen i Aftenposten, vært assisterende direktør i Schibsted-konsernet den siste tiden.

Konserndirektør Birger Magnus har hittil holdt kortene tett ved brystet når det gjelder vesentlige spørsmål om navn, redaksjonell profil, utgivelsesfrekvens og distribusjon. Amundsen er heller ikke særlig opplysende:

- Vi har foreløpig ikke bestemt noen innretning på avisen. Noe løp blir ikke lagt før jeg starter på mandag. Da skal jeg begynne å jobbe med elementer som utgivelsesfrekvens og distribusjon, sier han.

Konkurrenten på gratismarkedet Osloposten kommer to dager i uken og har nylig rapportert om positive økonomiske resultater. Men også Amundsens nåværende avis og Dagsavisen kommer til å slåss som hund og katt om annonsørene.

Den nye gratisavisen til Schibsted vil bli distribuert i Oslo og det sentrale østlandsområdet. Administrerende direktør Olav M. Mugaas i Aftenposten ville gjerne startet en gratisavis i Aftenpostens regi, men fikk tommelen ned fra egne ansatte. Ifølge Aftenposten.

Det blir Carsten Bleness som skal fungere som konstituert redaktør i aftenutgaven til konsernet har funnet en ny redaktør gjennom ekstern utlysning.

Til toppen