RESULTATERFINANS

Aftenposten: - EU sier ja til "TeliaNor"

EU-kommisjonen sier med all sannsynlighet ja til Telia og Telenors fusjonsplaner. Et rådgivende utvalg ga tirsdag klarsignal, skriver Aftenposten.

Vaktsjef
7. okt. 1999 - 10:43

Selv om EU-kommisjonen ikke er bundet av ekspertenes råd, viser all erfaring at utfallet er gitt "dersom ikke noe helt spesielt skulle inntreffe", skriver Oslo-avisen, som "erfarer" at konkurransekommissær Mario Monti onsdag til uka vil anbfefale kommisjonen å følge rådet fra ekspertutvalget.

- Jeg ser ingen nye problemer som kan velte planene nå, sa Sveriges næringsminister Bjørn "Norge er den siste Sovjet-stat" Rosengren til skandinavisk presse i Brussel i går kveld.

Det som skal ha voldt ekspertgruppen størst møye på tirsdagens møte skal ifølge Aftenposten ha vært Telia og Telenors brudd på svarfristen med over én uke. Et flertall skal ha anbefalt å innvilge fusjonskameratene en ukes forlengelse, men flere skal ha uttrykt frykt for at dette ville skape presedens ved behandling av liknende saker i fremtiden.

Aftenposten henviser til "en kilde hos konkurransemyndighetene" som sier at "utfallet nå ser ut til å gå i Telia/Telenors favør".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra