RESULTATERFINANS

Agresso lover bedring i Q4

Agressos økonomidirektør Knut Rønning lover at bunnlinjen vil kraftig forbedres i andre og spesielt fjerde kvartal. Selskapet regner med å sitte igjen med ti prosent på bunnlinjen for året som helhet.

Eirik Flaa
29. apr. 1998 - 16:22

Til tross for negativt resultat på 6,8 millioner kroner i første kvartal (se peker til relatert artikkel i margen til høyre), regner Agresso med at selskapet vil kunne opprettholde målsettingen om å sitte igjen med ti prosent på bunnlinjen når regnskapet for 1998 gjøres opp.

- Vi regner med et sterkt andre kvartal og et knallsterkt fjerde kvartal, sier økonomidirektør Knut Rønning til digi.no. Han forklarer at selskapet fortsatt vil vokse gjennom oppkjøp, men sterkest fokus vil bli satt på lønnsomheten internt.

Om ikke bunnlinjen var særlig å skryte av, kunne Agresso vise til sterk vekst på topplinjen. Omsetningen kvartal for kvartal økte fra 31,7 millioner kroner til 71,7 millioner kroner.

- Omsetningen i Ergosoft har bidratt mest til den sterke veksten, dessuten har Agresso generelt styrket sin posisjon i utlandet, sier Rønning og forklarer at salget utenlands sto for 69 prosent av totalen i første kvartal. Rønning regner med at denne andelen vil styrke seg kraftig i løpet av året.

Rønning forteller videre at første kvartal normalt er preget av svak omsetning og høye relative kostnader. Målet om å nå 350 millioner kroner i omsetning i 1998 og 500 millioner i 1999 står derfor fortsatt ved lag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.