RESULTATERFINANS

Agresso måtte gi opp emisjon

Etter tre kvartaler med tap, sa Agresso, Norges største programvarehus, at de trengte penger. Men i går ettermiddag stoppet selskapet emisjonen.

Einar Ryvarden
2. nov. 1999 - 09:56

Etter å ha lagt frem nye katastrofe-tall, fortalte Norges største programvareselskap at de trengte å fylle på i kassen. Selskapet skulle gjennomføre en emisjon på 100 millioner kroner etter tre kvartaler på rad med tap. Noen av de største eierne med IT-investor Øystein Tvenge i spissen lovet å skyte inn 30 millioner kroner.

Les om hvorfor Agresso faller:


Katastrofetall fra Agresso
Agresso blør under år 2000-åket
Agresso bremses av år 2000
Agresso-sjef går av
Agresso vil kjøpe Visma

Men i går stoppet Agresso emisjonen fordi kursen man oppnådde ble for dårlig, sier selskapet. En rekke aksjonærer mener kursen er for lav til å hente inn nye penger, skriver Finansavisen og Dagens Næringsliv. Med et fall på 70 prosent, er Agresso-aksjen en av årets tapere på Oslo Børs.

Agresso sier de uansett ikke trenger emisjonen, for selskapet har nok penger etter salget av Ergosoft til programvareselskapet Visma. Ergosoft ga 35 millioner kroner, sier Agresso-sjef Sverre Kjenne. Men Agresso får 7,5 millioner kroner mindre enn tidligere planlagt, skriver Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.