JUSS OG SAMFUNN

Akerø flagger ut

Global Money Games har fått nok av norsk byråkrati og tar i løpet av de nærmeste månedene med seg hele staben og flytter ut av Norge. De vil ikke si hvilket land de vil drifte nettspillet fra, men røper at det dreier seg om et europeisk land.

Morten Øverbye
24. mars 1997 - 10:30

- Hadde en italiener eller en tysker kommet på ideen vår, så ville de selvfølgelig ikke løpt til Brønnøysund og registrert et selskap der, sier informasjonssjef i Global Money Games, Nicolay Prydz, til digi:media.

- Vi er i ferd med å flytte ut av Norge med hele selskapet. Det er en ganske drøy prosess, for vi forhandler parallelt med en del land, sier pressetalsmann Nikolai Prydz i Global Money Games til digi:media.

Han sier videre at selskapet tar en avklaring på hvor de vil flytte i løpet av kort tid, men han vil ikke røpe hvilke land det står om av hensyn til forhandlingene.

- Våre samarbeidspartnere er store og seriøse aktører, blant annet det amerikanske finansselskapet Dow Jones Telerate. Der er derfor viktig at driftelandet vårt er et seriøst land med høy troverdighet. Landet vi skal drifte fra skal selvfølgelig være et seriøst og sivilisert hvor vi er ønsket velkommen.

- Det betyr at det er snakk om Europa?

- Riktig.

- Betyr det Liechtenstein, Luxembourg eller Monaco?

- Jeg vil ikke kommentere slike spekulasjoner.

Prydz sier til digi:media at hele selskapet med ansatte vil følge med på flyttelasset når forhandlingene er sluttført. Det betyr at 13 ansatte og verdier som i fjor ble priset til nærmere 80 millioner kroner flagger ut.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.