Aksjehandel via mobiltelefon

Den svenske nettmegleren HQ.se ser meget positivt på bruken av WAP-tjenester innen finans. Norske Stocknet tror det er et stykke igjen før det tar av.

HQ.se er den første i Sverige til å tilby kjøp og salg av aksjer via mobiltelefon. Til den svenske nettpublikasjonen Ekonomi24 sier konsernsjef Storåkers i HQ.se følgende:

- Innen to år tror jeg at det gjøres flere handler med mobilt Internett enn det gjøres gjennom PC i dag. Jeg er superoptimistisk når det gjelder aksjehandel med telefonen. Mobilt Internett er perfekt for finansielle tjenester. Det krever svært lite grafikk og du tar med deg kurser og informasjon hele dagen. Tjenesten skal inneholde muligheter for kjøp og salg av aksjer og opsjoner, analyser, nyheter, kursinformasjon og varsling.

- Det store spørsmålet er timing. Jeg tror at Ericssons nye WAP-telefon R380 blir en forløsende faktor. Denne telefonen er nettopp kommet i butikkene, sier han.

Norske Stocknet var en verdens første meglere til å tilby kjøp og salg av aksjer med mobilen da de startet opp i november 1999. Men daglig leder David Halten tror det er langt frem:

- Mellom en til to prosent av våre handler skjer via WAP. Det sier seg selv at handelen er relativt beskjeden da det er bare et sted mellom fem til ti tusen WAP-telefoner i Norge. Foreløpig er ikke infrastrukturen på plass. Når 3. generasjons mobiltelefoni er på plass tror jeg vi vil se et oppsving i bruken. Men inntil da vil handelen via WAP være relativt begrenset. Vi har likevel laget en solid plattform teknisk sett, noe vi fikk bevis for da vi fikk Gullwappen for beste kommersielle løsning den 15. september, sier Halten til digitoday.no.

Til toppen