BEDRIFTSTEKNOLOGI

Aksjon 2000: - Y2K-tiltakene kom sent men godt

58 prosent av norske bedrifter gjorde forberedelser for å håndtere år 2000 problemet og de fleste av disse gjennomførte sine forberedelser helt mot slutten av fjoråret, oppsummerte Aksjon 2000 i dag.

Øystein Kvistad
11. feb. 2000 - 10:35

Det var bare halvparten (58 prosent) av norske bedrifter som i det hele tatt forberedte seg på å møte tusenårsskiftet, og dette var først og fremst større bedrifter. Ifølge en undersøkelse som Norsk Gallup har gjort for Aksjon 2000, gjennomførte 62 prosent av disse bedriftene forberedelsene i løpet av de to siste kvartalene i fjor.

Gallup-undersøkelsen omfatter nærmere 900 bedrifter og 90 kommuner, og målingen ble tatt opp i slutten av januar måned.

Bedriftene kom altså sent men godt, konkluderer Aksjon 2000, som i skrivende stund legger fra tallmaterialet på en egen pressekonferanse i Oslo.

digi.no kommer tilbake med en fyldigere dekning av pressekonferansen så fort den er avsluttet.

Ifølge en pressemelding fra aksjonsgruppa forberedte over 90 prosent av bedriftene med 20 ansatte eller mer på år 2000-problemet, mens bare halvparten av bedriftene av de mindre bedriftene (færre enn 5 ansatte) gjorde slike forberedelser.

For mange var det åpenbart heller ikke nødvendig, for kun 6 prosent av bedriftene opplevde problemer ved årsskiftet. Av de som forberedte seg, oppgir 55 prosent at de hadde unngått problemer som følge av forberedelsene, og 64 prosent mente det hadde vært nødvendig å forberede seg.

Les også IDCs konklusjon: - År 2000 slett ingen investeringsbrems.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.