BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel-kabler for 2,1 milliarder

Alcatel har fått to kontrakter på til sammen 2,1 milliarder kroner som omfatter leveranser av en undersjøisk kabel mellom Alaska og Oregon, og et undersjøisk kabelnettverk under Stillehavet.

Øystein Kvistad
18. des. 1997 - 10:59

- Det er dessverre ingen norske bidrag til kontraktene, sier fungerende informasjonsdirektør i Alcatel STK, Erik M. Strøm, til digi.no.

Det nye Stillehavsnettet får verdens største undersjøiske overføringskapasitet med 80 Gbit/s og vil med det kunne betjene inntil fem millioner telefonsamtaler samtidig, foruten data- og videosignaler. Total lengde blir 30.000 kilometer. Samlet utbyggingskostnad vil være 6,9 milliarder kroner, hvorav Alcatel har en andel på 21 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

Den 3.500 kilometer lange kabelen mellom Alaska og Oregon får en overføringskapasitet på 2,5 Gbit/s. Kabelen skal være operativ innen utgangen av 1998, og kunne betjene 240.000 samtaler samtidig. En mindre strekning mellom Whittier og Valdez i Alaska skal være klar i mars samme år.

Stillehavsnettet er eid av 14 operatører i Asia, Nord-Amerika og Australia, blant andre AT&T, China Telecom, Singapore Telecom og de amerikanske selskapene Sprint og Teleglobe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.