Alcatel leverer mest bredbåndsutstyr i Norden

2003 har vært et gjennombruddsår for Alcatels leveranser av bredbåndsutstyr til de nordiske markedene.

2003 har vært et gjennombruddsår for Alcatels leveranser av bredbåndsutstyr til de nordiske markedene.

Alcatel skriver i en pressemelding at selskapet har økt markedsandelene på bredbåndsutstyr i Norden fra omtrent 30 prosent i 2002 til knappe 50 prosent ved utgangen av 2003. På det globale markedet sier selskapet at det har en andel på 38 prosent.

På verdensplan har Alcatel levert over 30 millioner ADSL-linjer. Både Telenor og TeliaSonera har i løpet av 2003 utvidet samarbeidet med Alcatel betydelig, og kjøper nå størstedelen av sitt DSL-utstyr hos Alcatel, skriver Alcatel i pressemeldingen.

Telenor forbedrer ifølge Alcatel sitt telenett til neste generasjons datanettverk med den nyeste ruting- og svitsjingplattformen fra Alcatel (7670). TeliaSonera har oppgradert sitt nettverksutstyr til VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Lines), som med en kapasitet på opptil 10 Mbps, gir muligheter til de mer avanserte bredbåndstjenester.

I tillegg har Alcatel levert DSL- og VDSL-utstyr til Bostream i Sverige, samt DSL-utstyr til BlueCom i Norge og Lattelekom i Latvia. En rekke lokale nettverk har også valgt Alcatel som leverandør, spesielt gjelder dette for Sverige.

- Vi ser en eksplosiv utvikling i utbredelsen av bredbånd over hele verden. I 2005 vil det være over 100 millioner bredbåndsabonnenter, og vår målsetting er å levere opp mot halvparten av disse bredbåndlinjene, sier Frode Haugen, nordisk direktør i Alcatel.

Til toppen