Alcatel og Motorola samarbeider om fremtidens mobiltelefoni

Franske Alcatel og amerikanske Motorola skal samarbeide om utvikling og salg av infrastruktur knyttet til neste generasjon mobilstandard (UMTS).

Franske Alcatel og amerikanske Motorola skal samarbeide om utvikling og salg av infrastruktur knyttet til neste generasjon mobilstandard (UMTS).

Neste generasjon mobiltelefoni (UMTS), vil etter all sannsynlighet basere seg på CDMA-teknologien, og vil være en oppgradering av eksisterende GSM-nett.

Ifølge en melding fra de to selskapene heter det at avtalen gjør Alcatel til Motorolas viktigste leverandør basert på CDMA-teknologi. Dermed er det også klart at en i amerikansk telekomindustri ser det som sannsynlig at neste generasjon mobiltelefoni skal baseres på det europeisk-japanske forslaget, som er en bredbåndsutgave av CDMA-plattformen. Samarbeidet vil imidlertid både tilby generelle CDMA-løsninger og løsninger knyttet opp til teknologivalget for UMTS.

Den internasjonale telekomunionen ventes i løpet av mars å komme med sitt forslag til teknisk plattform for UMTS.

Bo Hedfors, i Motorola Network Solutions Sector, og Jo Cornu i Alcatel sier at de to selskapene representerer styrke på hvert sitt område, og gjennom det nå etablerte samarbeidet vil selskapene ytterligere styrke posisjonen på mobilinfrastruktur.

Avtalen vil øke Alcatels salgsinntekter med minst 1 milliard dollar fordelt på fire år, som er minimumsbeløpet Motorola har signert på at de vil handle for i CDMA-teknologi hos Alcatel. Avtalen er ikke ekskluderende og Alcatel kan selge sin teknologi til andre selskap.

Samarbeidet mellom Alcatel og Motorola gjør det ifølge selskapene lettere å konkurrere med andre selskap som lever av å produsere basestasjoner, som for eksempel Lucent, som har satset stort på oppkjøp de siste månedene.

Til toppen