RESULTATERFINANS

Alfheim forlater kaoset med millionlønn

Tor Alfheim fratrer sin stilling som konsernsjef i tapssluket Sysdeco Group, og tar med seg en årslønn på 1,2 millioner kroner pluss opsjoner. - Bortsett fra at vi kunne gjort det bedre i England, er jeg fornøyd, sier Alfheim til digi.no.

Eirik Flaa
23. apr. 1998 - 22:40

Konsernsjef i Sysdeco, Tor Alfheim, forlater skuta etter halvannet år i stillingen. Alfheim har ledet selskapet gjennom en omfattende restruktureringsprosess, men har hittil ikke klart å skape overskudd i selskapet som tapte astronomiske 171 millioner kroner i 1996.

I 1997 gikk det noe bedre, men selskapet tapte likevel mellom 15 og 20 millioner kroner justert for fusk i den engelske delen av konsulentvirksomheten.

De som har skodd seg best under Alfheims tid i Sysdeco er trolig Corporate-avdelingene i utvalgte meglerhus. Alfheim har i løpet av perioden både innfusjonert og satt i gang en prosess for utfisjonering av det fra før lønnsomme konsulentselskapet Avenir - hvis konsulenter har blitt belønnet med fete opsjonsavtaler for å fortsette i selskapet under Sysdeco-paraplyen.

I forbindelse med dette meldte Sysdeco at styret har foreslått å dele ut 900.000 aksjer i selskapet til ansatte, med en samlet aksjerabatt i forhold til dagens sluttkurs på 15,48 millioner kroner.

- Jeg kunne nok hatt noe bedre kontroll med det som skjedde i England. Ellers er jeg stort sett fornøyd, sier Alfheim til digi.no.

Når Alfheim forlater Sysdeco vil han fortsatt motta sin regulære lønn på 1,2 millioner i ett år framover. I tillegg sitter Alfheim med 12000 opsjoner med strike-pris på 20 men disse er dersom dagens kurs holder lite verdt når Alfheim får anledning til å selge på høstparten..

- Disse betingelsene var en del av avtalen jeg inngikk når jeg tok jobben i 1996. Det har vært mitt eget valg å forlate stillingen nå som selskapet splittes i tre deler, sier Alfheim, som benekter at det er styret som har oppfordret ham til å søke avskjed.

Alfheim forlater formelt stillingen som konsernsjef 1. juli i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.