BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alle Chrome-apper må snart fungere «offline»

Skal gjøres obligatorisk.

Det er nok en del Chrome-applikasjoner som man også i framtiden vil ha begrenset glede av uten nettilgang. Men det gjelder også mange installerte applikasjoner for pc-er og mobile enheter.
Det er nok en del Chrome-applikasjoner som man også i framtiden vil ha begrenset glede av uten nettilgang. Men det gjelder også mange installerte applikasjoner for pc-er og mobile enheter. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 2014 - 13:51

Noe av kritikken mot de webbaserte, pakkede applikasjonene til Chrome og Chrome OS har dreid seg om at de ikke fungerer dersom enheten ikke har tilgang til internett. Dette er i og for seg korrekt når det gjelder mange applikasjoner, men stadig flere fungerer også «offline».

I september i fjor introduserte Google en ny type Chrome-applikasjoner hvor offline-støtte er blant de nye og viktigste egenskapene.

Fra og med den 30. juni, altså mandag denne uken, er det ikke mulig å publisere nye applikasjoner i Chrome Web Store som ikke er av den nye typen. Det vil si at alle nye Chrome-applikasjoner vil ha kunne brukes uten nettilgang og ha en rekke andre egenskaper som minner mer om det vanlige desktop-applikasjoner har enn det som er vanlig med webapplikasjoner.

Innen desember bør også alle eksisterende Chrome-applikasjoner har blitt oppdatert til den nye typen, for da kommer Google til å gjøre alle applikasjoner av den gamle typen langt vanskeligere å finne. De vil bli fjernet fra både søket og listene over applikasjoner.

Eksisterende applikasjoner av den gamle typen vil fortsatt kunne oppdateres fram til juni 2015. Etter det vil appene ikke lenger kunne kjøres i Chrome.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.