Alle de tre MySQL-toppene ute av Sun

Også den tidligere toppsjefen forsvinner.

Alle de tre MySQL-toppene ute av Sun

Også den tidligere toppsjefen forsvinner.

I slutten av forrige uke ble det kjent at også Mårten Mickos forlater Sun. Dermed har alle de tre som ble ansett som hovedpersonene i MySQL, sluttet etter at Sun kjøpte den svenske databaseprodusenten for omtrent et år siden.

Den første som forsvant var David Axmark. Det skjedde i oktober i fjor. Axmark var en av gründerne av MySQL. Han fortalte at han trives best i mindre organisasjoner, hvor det er færre regler som må følges.

Allerede i september i fjor kom det rykter om at medgründer og hovedarkitekten for MySQL, Ulf Michael «Monty» Widenius, ville forlate Sun. Men det ble ikke offisielt bekreftet av ham selv før i forrige uke. Widenius var åpent misfornøyd med hvordan Sun har håndterte utviklingen av databasesystemet.

Nå har de to altså fått følge av Mickos, som riktignok ikke kom til MySQL før i 2001, men som likevel har vært MySQLs frontfigur i årene han ledet selskapet. Etter oppkjøpet i fjor ble han senior visepresident for Suns databaseavdeling.

Mårten Mickos
Mårten Mickos

Til Cnet News forteller Mickos at det ikke er noe ved MySQL-virksomheten som har fått ham til å forlate Sun.

- Forretningsvirksomheten går flott. Vi har avsluttet vårt beste kvartal noen sinne, sier Mickos.

Cnet News journalist skal likevel ha oppfattet det som om Mickos har vært frustrert over byråkratiet i Sun, og at det er dette som har ført til at han nå forlater selskapet.

    Les også:

Til toppen