Alle Dell-eiere må sjekke batteriet

Dell må nå gjennomføre den største utbyttingen av batterier til bærbare PC-er i IT-bransjens historie.

Dell må nå gjennomføre den største utbyttingen av batterier til bærbare PC-er i IT-bransjens historie.

Etter flere episoder der batterier har startet eksplosjonsartede branner og svidd seg seg ut gjennom maskiner, har utløst den største tilbakekallingen av batterier til bærebare PCer så langt.

Dell advarer at batterier levert med bærbare PC-er i perioden april 2004 til juli 2006 kan være brannfarlige. PC-ene det gjelder, er av typen Latitude, Inspiron, XPS og Precision.

Kundene anbefales å slutte å bruke batteriene umiddelbart.

De defekte batteriene vil bli erstattet uten omkostninger for kunden, lover Dell.

Dell har opprettet denne nettsiden, der kunder kan sjekke om batteriet deres er potensielt farlig: Tilbakekalling av batteri.

Problemene skal skyldes celler levert av Sony. Cellene overoppheter, og kan utløse brann. Sony erkjenner dette forholdet, og sier de samarbeider med Dell om tilbakekallingen. Siden Sony også leverer battericeller til andre leverandører, kan det tenkes flere tilbakekallinger framover.

Det anslås at fire millioner batterier er berørt av Dells tilbakekalling, fordelt på 2,7 millioner i USA, og resten i andre land. Ifølge amerikanske forbrukermyndighetene, er dette den største tilbakekallingen av PC-batterier noen sinne. Dell tilbakekalte 284 000 PC-batterier i 2001 og 22 000 PC-batterier i 2005 på grunn av tilsvarende problemer. Dell leverte 11,3 millioner bærbare PC-er i 2005.

Wall Street Journal siterer en analytiker som anslår kostnaden på tilbakekallingen til over 200 millioner dollar. Analytikeren venter at Sony må betale mesteparten.

Til toppen