Alle vil vurdere Siemens-konsulentene

Hele 10 selskaper står på døren til Siemens etter at selskapet inviterte til salg av sine konsulenter.

Hele 10 selskaper står på døren til Siemens etter at selskapet inviterte til salg av sine konsulenter.

I en overraskende og svært oppsiktsvekkende avgjørelse for norsk IT-bransje å være, gir Siemens opp sin konsulentvirksomhet - i et marked som skriker etter IT-folk.

På et allmannamøte tirsdag ble de ansatte i Siemens Business Services informert om at Simens vil selge datterselskapet som en følge av korrupssjonssaken i forbindelse med forsvarsavtalen. Selskapet har nå rundt 200 ansatte.

- Den tillitskrise som har oppstått gjør det umulig for oss å eie Siemens Business Services. Vi har startet prosessen med å finne en kjøper som kan videreføre verdiene i selskapet og ivareta de forpliktelser vi har overfor ansatte og kunder, sier Per Otto Dyb, administrerende direktør i Siemens til Dagens Næringsliv.

Interessen lot seg ikke vente på - det norske IT-markedet koker og muligheten for å skaffe seg 150-200 ansatte i en sleng er fristende.

Nå viser det seg at hele ti selskaper tatt kontakt med fungerende styreformann i SBS, Arne Besseberg for å forhøre seg om betingelser, pris og annet. Det skriver computerworld.no.

Behovet for informasjon er stort, for det er uklart hvor mange ansatte som er igjen i selskapet etter at en rekke personer har gått over til Forsvaret. SBS mister også sin største kunde når kontrakten med Forsvaret går ut. Selskapet går heller ikke med overskudd - SBS har gått med et samlet tap i perioden fra 2001 til 2005 - når man trekker fra overfaktureringen av Forsvaret.

Når listen av interesserte er så lang, må de fleste av de store aktørene i det norske markedet være med. Sannsynligvis er hvert fall Ergo Group, EDB, Ementor, Steria, TietoEnator, WM-data og kanskje aktører som HP og IBM meldt sin interesse.

Informasjonsdirektør i EDB, Geir Remman forteller at EDB på grunn av børshensyn ikke kommenterer spørsmål om kjøp og salg.

Til toppen