RESULTATERFINANS

Alle vil vurdere Siemens-konsulentene

Hele 10 selskaper står på døren til Siemens etter at selskapet inviterte til salg av sine konsulenter.

2. nov. 2006 - 11:55

I en overraskende og svært oppsiktsvekkende avgjørelse for norsk IT-bransje å være, gir Siemens opp sin konsulentvirksomhet - i et marked som skriker etter IT-folk.

På et allmannamøte tirsdag ble de ansatte i Siemens Business Services informert om at Simens vil selge datterselskapet som en følge av korrupssjonssaken i forbindelse med forsvarsavtalen. Selskapet har nå rundt 200 ansatte.

- Den tillitskrise som har oppstått gjør det umulig for oss å eie Siemens Business Services. Vi har startet prosessen med å finne en kjøper som kan videreføre verdiene i selskapet og ivareta de forpliktelser vi har overfor ansatte og kunder, sier Per Otto Dyb, administrerende direktør i Siemens til Dagens Næringsliv.

Interessen lot seg ikke vente på - det norske IT-markedet koker og muligheten for å skaffe seg 150-200 ansatte i en sleng er fristende.

Nå viser det seg at hele ti selskaper tatt kontakt med fungerende styreformann i SBS, Arne Besseberg for å forhøre seg om betingelser, pris og annet. Det skriver computerworld.no.

Behovet for informasjon er stort, for det er uklart hvor mange ansatte som er igjen i selskapet etter at en rekke personer har gått over til Forsvaret. SBS mister også sin største kunde når kontrakten med Forsvaret går ut. Selskapet går heller ikke med overskudd - SBS har gått med et samlet tap i perioden fra 2001 til 2005 - når man trekker fra overfaktureringen av Forsvaret.

Når listen av interesserte er så lang, må de fleste av de store aktørene i det norske markedet være med. Sannsynligvis er hvert fall Ergo Group, EDB, Ementor, Steria, TietoEnator, WM-data og kanskje aktører som HP og IBM meldt sin interesse.

Informasjonsdirektør i EDB, Geir Remman forteller at EDB på grunn av børshensyn ikke kommenterer spørsmål om kjøp og salg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.