Alpe-ku til leie på Internett

En sveitsisk bonde leier ut kuene sine via Internett. Leien gir deg retten til all osten kua di produserer.

En sveitsisk bonde leier ut kuene sine via Internett. Leien gir deg retten til all osten kua di produserer.

Det er den sveitsiske bonden Paul Wyler som nå lar osteelskere over hele verden leie sin egen ku som gresser seg gjennom Alpene, ifølge USA Today. Leien er ca 2.000 kroner for hele sommeren, og det gir deg retten til all osten kua produserer.

Det er ikke lite.

Fra hver ku lages det mellom 70 og 120 kg ost av ulike slag. Osten kan du hente i september, og kose deg med gjennom høsten og vinteren, mens du nynner "kua mi jeg takker deg".

Leien gir deg også besøksrett til kua di. Du får besøke den minst en gang, og du får lov til å jobbe fire timer i felten.

KU-lt, ikke sant?

Hvor på Internett disse kuene kan leies? Det skulle vært på swiss-alpine-cheese.com, men denne adressen ser ut til å være "kuppet" av en obskur søketjeneste.

Den saken er hvertfall biff.

Uansett må vel dette være en idé til etterfølgelse for norske bønder som sliter. Hva med å leie ut en sau med ull, fenalår, smalahove og det hele, så kan spenningen være om akkurat din sau blir spist av ulven eller ei?

P.S. Hva skulle digi.no gjort uten leserne sine? (Og vice versa.) Igjen iler en hjelpsom sjel (nærmere bestemt Kell Jacobsen) til med bistand og kan fortelle at sveitser-kuen kan leies på www.kuleashing.ch. D.S.

Til toppen